ΑΙΧΜΗΡΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Δ. ΤΟΥΡΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Του, ΧΡΗΣΤΟΥ Δ.  ΤΟΥΡΝΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ/ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Η περιφέρεια  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ μαστίζεται από πολλές σοβαρές πληγές , όπως είναι , για παράδειγμα, η διαρκώς αυξανόμενη και ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, η πρωτοφανής αδεξιότητα του Περιφερειάρχη στη διαχείριση διεξαγωγής δημοσίων κοινωφελών έργων και οι ακραίες συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης χιλιάδων ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ.
Τώρα, η στάση του Περιφερειάρχη απέναντι στην αυξανόμενη εγκληματικότητα κρίνεται, λίαν επιεικώς, ως ήπια και μάλλον βασίζεται σε μια ανεκπλήρωτη ευχή του αιρετού άρχοντα ότι τα πάντα θα δρομολογηθούν από μόνα τους και η κατάσταση θα βελτιωθεί μελλοντικά παρά σε μια συγκεκριμένη και αποτελεσματική στρατηγική καταπολέμησης και επίλυσης του επικίνδυνου προβλήματος της εκτεταμένης ανομίας και έντονης παραβατικότητας.

Στη συνέχεια, ένα άλλο μειονέκτημα που χαρακτηρίζει τον Περιφερειάρχη είναι η αδυναμία του να διαχειρισθεί επιδέξια την εκτέλεση διαφόρων δημοσίων έργων.

Για παράδειγμα, ο ανεκδιήγητος Περιφερειάρχης παρακωλύει σκόπιμα την εκτέλεση ενός εγκεκριμένου έργου από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή με αριθ. Πρωτ. 28331 και ημερομηνία έγκρισης την 14/05/2019.

Το έργο αυτό αφορά την τοποθέτηση χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του Γηπέδου της κοινότητας Πλατέως που ανήκει στον ευρύτερο χώρο του Δήμου ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Ο Περιφερειάρχης κωλυσιεργεί επειδή, κατά το σαθρό επιχείρημά του , πρόκειται για ένα ‘μικρό’ και ‘ασήμαντο’ έργο και, συνεπώς, μη υπολογίσιμο προς υλοποίηση.

Όμως, δυστυχώς για τον ίδιο, η πραγματικότητα τον διαψεύδει περίτρανα καθώς το ως άνω έργο είναι ΜΕΓΑΛΟ και πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ επειδή συμβάλλει τα μέγιστα αφ’ ενός μεν στην ανάπτυξη , πρόοδο και ανάδειξη της ευρύτερης επαρχίας και αφ’ ετέρου δε στην ευημερία των κατοίκων που ζουν και δραστηριοποιούνται εκεί.

Επί πλέον, ο νυν Περιφερειάρχης ζει σε ένα απομονωμένο και εγωκεντρικό κόσμο χωρίς να δύναται να αντιληφθεί την δυναμική που συνδέει τον Περιφερειάρχη με τους πολίτες.

Οι πραγματικοί ηγέτες ποτέ δεν φορούν κομματικές ετικέτες  ,αλλά, αντίθετα, είναι πάντοτε πρόθυμοι να συνεργαστούν με όλους τους φορείς και όλους τους θεσμούς και να προτείνουν
καινοτόμες και χρήσιμες λύσεις στα προβλήματα όλων των πολιτών.

Όταν οι πολίτες δεν αισθάνονται ασφαλείς και , ταυτόχρονα, δεν βλέπουν να σημειώνεται κάποια αξιόλογη πρόοδος στις συνθήκες διαβίωσης των τότε , δικαίως, κατακρίνουν τους αιρετούς άρχοντες για την απελπιστική αυτή κατάσταση.

Τελειώνοντας, η ταπεινότητα, η ειλικρίνεια και ο ουμανισμός , εάν υιοθετηθούν, θα αποτελέσουν ένα δυνατό άσο στο μανίκι του Περιφερειάρχη που θα του επιτρέψει  να αποκτήσει την εμπιστοσύνη και υποστήριξη των πολιτών σε κάθε προσπάθεια που θα καταβάλλει για την επίλυση του φαινομένου της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που οδηγούν σε ακραία εξαθλίωση χιλιάδες  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥΡΝΑΣ
(ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ)

* Η μοναδική ανεξάρτητη έγκυρη ενημερωτική σελίδα μας  «ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» πρέπει να τονίσει ότι δημοσιεύει τα άρθρα των αναγνωστών, φίλων και συντοπιτών μας όπου γης,  χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα βέβαια αυτά τα άρθρα επιστολές και παρεμβάσεις  πρέπει να προϋποθέτουν τον σεβασμό σε πανανθρώπινες άξιες και ιδανικά  της ελευθερίας, της διαφορετικότητας της Δημοκρατίας  και της θρησκευτικής ελευθερίας, βέβαια τα άρθρα που  θα δημοσιεύονται θα  αποτελούν πάντοτε προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συγγραφέα και μόνον και όχι της ενημερωτικής μας σελίδας.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ