ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ - Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


 Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού και η οποία αποτέλεσε συνέχεια των επαφών του Δημάρχου με τον κ. Χρυσοχοΐδη, κατά την παρουσία του τελευταίου στην Καλαμάτα, συμμετείχαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Άριος, Αρφαρών, Αριοχωρίου, Μικρομάνης και Πλατέος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Ο Δήμαρχος και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων παρουσίασαν στον κ. Χρυσοχοΐδη την κατάσταση που καθημερινά βιώνουν οι κάτοικοι περιοχών του Δήμου και ζήτησαν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την πάταξη φαινομένων παραβατικότητας, την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή καθώς και την εξέταση δημιουργίας Τμήματος ή άλλης δομής που να εξυπηρετεί τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. στην κατεύθυνση αυτή.

Από την πλευρά του ο Υπουργός, έδειξε να είναι καλά ενημερωμένος, σύμφωνα με τα όσα ως πληροφόρηση έλαβε, τόσο κατά την παρουσία του στην Καλαμάτα, όσο και μέσω των αναφορών που περιλαμβάνονταν στο υπόμνημα που ο Δήμαρχος του κατέθεσε στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο αλλά και τους συμμετέχοντες στη συνάντηση προέδρους των Κοινοτήτων, που αγωνιούν για το ζήτημα αυτό, πως πέραν του επιχειρησιακού σχεδίου για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την πάταξη φαινομένων παραβατικότητας, υπό εξέταση και σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας είναι η δημιουργία ενός επιχειρησιακού κέντρου -στο πρότυπο αυτού που λειτουργεί σήμερα στο Δήμο Αθηναίων- με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και των δυνάμεων που διαθέτει η Δημοτική Αστυνομία, κάτι που θα ενισχύσει τη δύναμη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Παράλληλα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε πως μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα επισκεφτεί εκ νέου την Καλαμάτα, ώστε να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο και να προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με τις αποφάσεις που θα έχουν ληφθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ανέφερε: «Υπήρξε σήμερα μία εποικοδομητική συζήτηση επί προβλημάτων που συνδημότες μας καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν σε επίπεδο ασφάλειας. Ενημερώσαμε τον Υπουργό και ζητήσαμε άμεσα μέτρα. Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο, ωστόσο οφείλουμε -κι αυτό κάνουμε-, να διεκδικούμε για τους συνδημότες μας. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας δεν αποτελεί προτεραιότητα, είναι προϋπόθεση και το Κράτος οφείλει να πράξει τα ανάλογα. Υπήρξαν δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις του Υπουργού και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε, ωστόσο μαζί με τους προέδρους των Κοινοτήτων, αναμένουμε και θα πιέσουμε γι’ αυτό, όλα όσα αποφασίσαμε να τα δούμε άμεσα να υλοποιούνται».

Αιτήματα των πυροσβεστών στη συνάντηση Θ. Βασιλόπουλου - Μ. Χρυσοχοΐδη

Αναφορά σε αιτήματα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μεσσηνίας υπήρξε -μεταξύ άλλων- κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος σε συνέχεια επαφών που είχε με τους εκπροσώπους των Πυροσβεστών στο νομό, με αφορμή και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το Σχέδιο Νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, Αναδιάρθρωση της ΓΓΠΠ, Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις», μετέφερε στον Υπουργό την αγωνία τους, όσον αφορά τις οργανικές θέσεις που θα προκύψουν μετά τις αλλαγές, εξαίροντας τη σημαντική τους προσφορά στην τοπική κοινωνία και τονίζοντας την ανάγκη να παραμείνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχυμένες, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες μιας και η Μεσσηνία είναι η τρίτη περιοχή Πανελλαδικά σε συμβάντα πυρόσβεσης. Ο κ. Βασιλόπουλος παράλληλα ανέφερε την καλή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα πυροσβεστικά μέσα που ο Δήμος διαθέτει, ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο.

ΝΕΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Θέμα συζήτησης μεταξύ του Υπουργού και του Δημάρχου, αποτέλεσε επίσης η δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Διοίκησης και Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, με άριστη πρόσβαση στον περιμετρικό και από εκεί, με ταχύτητα, σε όποιο σημείο της Καλαμάτας και του Νομού χρειασθεί. Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε πως η κατασκευή νέου σταθμού δύναται να γίνει μετά την παραχώρηση εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας εκτάσεως περίπου 5 στρεμμάτων, στα Πλακωτά, ενώ υπό εξέταση είναι ο τρόπος χρηματοδότησης καθώς και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η διαδικασία ΣΔΙΤ.

Ο Υπουργός εκφράστηκε θετικά και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία και για το θέμα αυτό.Πηγή: https://www.kalamata.gr/

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ