ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

       «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, εν ονόματι Κυρίου.»

 Εις το άκουσμα του  χαρμόσυνης είδησης του ερχομού νέου εφημέριου στο χωριό μας είναι πραγματικά χαράς ευαγγέλια για τους κατοίκους της ιστορικής και παλαιάς Ενορίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος, αφού το Σαββάτο 11 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:00  θα έρθει για πρώτη φορά στο χωριό μας στο Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας ο νέος εφημέριος ο Πατέρας Αντώνιος Μανουσόπουλος,  ο οποίος θα τελέσει τον εσπερινό της Κυριακής.

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στις 07:00 το πρωί θα τελέσει τον Όρθρο της εορτής και  την Θεία και Ιερά Λειτουργία της Κυριακής μετά των Φώτων μέσα σε λαμπρό, πανηγυρικό και χαρμόσυνο κλίμα Αναστάσεως.

Αγαπητοί μας συντοπίτες, πρέπει πρώτα από όλα να πούμε και να εκφράσουμε  ένα μεγάλο ευχαριστώ στον λίαν αγαπητό μας ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο που μας στέλνει έναν νέο και καλό άνθρωπο ως νέο ιερέα στην ενορία μας για να τον αγαπήσουμε και να μας υπηρετήσει για να γίνει ένα με εμάς και σάρκα από την σάρκα μας.

 Βέβαια, πρέπει πρώτα  και είναι το ορθό  να ευχαριστήσουμε  με αγάπη και με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για την προσφορά του στην ενορία μας του τον εφησυχάζων και πρώην εφημέριο μας, που ήταν ο μακροβιότερος εφημέριος της ενορίας μας, τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Νικόλαο Χαντζή και να του ευχηθούμε υγεία και ειρηνικών βίων και καλή ομολογία.

 Αγαπητοί μου συντοπίτες, ο νέος εφημέριος δεν έρχεται στο χωριό μας για να καταργήσει ή να εκδιώξει, όπως έκαναν δυστυχώς κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια με ολέθρια αποτελέσματα και νομίζοντας ότι έχουν κληρονομικά δικαιώματα στην ενορία  μας, εκμεταλλευόμενοι το βάθη γήρας του πρώην υπεργήρου ιερέα και μη σεβόμενοι την ιεροσύνη του, την ηλικία του, την υστεροφημία του, αλλά πάνω από όλα την υγεία του. Αλλά έρχεται ο νέος εφημέριος μας και ο νέος πατέρας μας να μας ενώσει και να μας μαζέψει ως διασκορπισμένα πρόβατα στην ποίμνη του και εμείς να ανοίξουμε την καρδιά μας και την αγκαλιά μας και να τον υποδεχτούμε.

Αγαπητοί μου συντοπίτες, ήρθε η ώρα να σημάνουν αναστάσιμα οι καμπάνες του χωριού μας, ήρθε η ώρα να πανηγυρίσουμε και να χαρούμε, ήρθε η ώρα που θα ξεκινήσουμε μια νέα λάμπρη πορεία για την ενορία μας και για το ταλαιπωρημένο χωριό μας. Ήρθε η ώρα  να επιστρέψουμε στην εκκλησία των πατεράδων μας και να κυκλώσουμε το θυσιαστήριο, γεμίζοντας την εκκλησία μας  να αναφωνήσουμε το άξιος.

Να υποδεχτούμε με ιδιαίτερη αγάπη  και  μέσα από την καρδιά μας  τον νέο παπά μας και να ανοίξουμε την καρδιά μας και απλόχερα να του προσφέρουμε την ζεστασιά και την αγάπη μας, αλλά και από αυτόν βέβαια περιμένουμε να μας αγαπήσει  και εμάς  και να μας εμπιστευτεί, ώστε να γίνει ο πραγματικός πατέρας μας ο αληθινός βοσκό, που θα ποιμάνει την ενορία μας και θα καλλιεργήσει την εμπιστεύτησα άμπελο του Κυρίου,  ώστε όλοι μαζί να προχωρήσουμε στον δρόμο της σωτηρίας και της αναστάσεως,  ξεκινώντας μια νέα λάμπρη πορεία για την ενορία μας και για το χωριό μας.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ