ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:30 ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΓΛΥΚΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ»ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ
«ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ: ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του Σακχαρώδη Διαβήτη και να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις σακχάρου θα έχουν οι κάτοικοι στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας και στη Βαλύρα του Δήμου Μεσσήνης, στις 15 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 5.30μμ στο Μάντζειο Δημοτικό Κτίριο, με ομιλητές και στις 16 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00πμ στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, αντίστοιχα.


Ομιλητές στις ως άνω εκδηλώσεις θα είναι ο Επ. Καθηγητής Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης και η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος κα Αφροδίτη Λουκάκου.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του Σακχαρώδη Διαβήτη από το 1998 και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου (ΠΟΜΑμεΑ ΠΕΛ.)

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Σύλλογος αναλαμβάνει συχνά σημαντικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη. Μια από αυτές είναι το Ενημερωτικό Πρόγραμμα «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας», το οποίο έχει ξεκινήσει από το 2017 και συνεχίζει και το 2020 και συντονίζει συνολικά ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Το συνολικό Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας και της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ