ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, θα εορτάσει κατά το ερχόμενο διήμερο η Καλαμάτα την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή.

Το  Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6,30 μ.μ., στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ευθύς αμέσως και περί ώρα 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η μεγαλειώδης λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτων, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Ιερισσού Θεόκλητος, Σιατίστης Αθανάσιος, Λήμνου Ιερόθεος, ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Επίσης θα παραστούν Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς, Εκπρόσωποι των Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον εορτασμό της Υπαπαντής θα συμμετέχουν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων έχει οριστεί ο Βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος. Κατά τους εορτασμούς αναμένεται να παραστούν πολλά μέλη της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Iερής Εικόνας με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης (Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών – Φάριος και Μητροπολίτου Μελετίου), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό.ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ