ΧΩΡΙΣ ΑΡΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΕΒ ΠΑΜΙΣΟΥ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΦΤΑ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΛΩΡΟΥΧωρίς άρδευση μένουν καλλιεργούμενες εκτάσεις στον κάμπο της Καλαμάτας επειδή η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου δεν έχει φροντίσει να αποκαταστήσει βλάβη στο αντλιοστάσιο του Αγίου Φλώρου, υποστηρίζει σε επερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Αντωνία Μπούζα, περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος - Πέτρος Τατούλης”. Επίσης υποστηρίζει ότι για τέτοιου είδους προβλήματα υπήρχε εργολαβία από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, την οποία όμως δεν αξιοποίησε η περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα...

Στην επερώτηση της σημειώνει: “Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε υπεύθυνα, όπως και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο,  σε ποίες ενέργειες έχετε προβεί, προκειμένου να επιδιορθωθεί η βλάβη που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο 2019, στον κεντρικό αγωγό του  αντλιοστασίου του Αγίου Φλώρου Μεσσηνίας που αρδεύει τις καλλιέργειες στα χωριά : Άγιο Φλώρο, Βαλύρα,  Σκάλα, Πλατύ, Ανεμόμυλο, Αλώνια και φτάνει μέχρι το Αριστοδήμειο.

Με δεδομένη φέτος τη χαμηλή απόδοση στην τιμή του ελαιολάδου και την ανομβρία, δημιουργείται η ανάγκη επιπλέον στήριξης της εν λόγω καλλιέργειας για την επόμενη χρονιά, αλλά συγχρόνως στήριξης και όλων των άλλων καλλιεργειών, με τις οποίες ασχολείται ο αγροτικός κόσμος της εν λόγω περιοχής.

Η αρδευτική περίοδος ξεκινά την 1η Απριλίου εκάστου έτους και λήγει την 31 Οκτωβρίου. ‘Ήδη φτάσαμε στο τέλος Απριλίου και η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει κατανοήσει την ευθύνη της απέναντι στον αγροτικό κόσμο και τους έχει αφήσει χωρίς να επισκευάσει το αντλιοστάσιο του Αγίου Φλώρου, καίτοι έχουν παρέλθει 7 μήνες  από την παρουσίαση της βλάβης. Η καθυστέρηση στη δυνατότητα άρδευσης και στήριξης της νέας καλλιεργητικής περιόδου είναι πρωτοφανής και ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο όπου υπάρχει υγειονομική και οικονομική κρίση, η φροντίδα της Περιφερειακής Αρχής, έπρεπε να είναι μεγάλη για τους αγρότες μας που πλήττονται πολύπλευρα.

Μάλιστα, αντί να τρέξει η νέα Περιφερειακή Αρχή την υλοποίηση της έτοιμης εργολαβίας που βρήκε για τη συντήρηση του  αντλιοστασίου του Αγίου Φλώρου, από την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, δεν έκανε απολύτως τίποτα και κύρια ασχολία της παραμένει η προσωπική προβολή των αιρετών, δελτία τύπου ανούσιων και μη χρήσιμων δράσεων κυρίως άυλων δράσεων και συγχρόνως η απένταξη σωρηδόν, έτοιμων προς υλοποίηση έργων στη Μεσσηνία πιο πολύ, αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο, επειδή ήταν παρακαταθήκη της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη.

Επειδή το επείγον της υπόθεσης της λειτουργίας του αντλιοστασίου του Αγίου Φλώρου είναι προφανές, παρακαλώ όπως άμεσα με ενημερώσετε περί των ενεργειών σας και προβείτε σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος, η οποία με ευθύνη σας δεν ξεκίνησε ως οφείλατε και έχει δημιουργήσει ανησυχία και αγωνία στον αγροτικό κόσμο”.


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο.
Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΟι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ