ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΣΤην τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών άφησε την Κυριακή του Πάσχα ο δημοσιογράφος Ηλίας Μιχάλος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη για την απώλεια του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του παλαίμαχου συναδέλφου Ηλία Μιχάλου, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή του Πάσχα, σε ηλικία 90 ετών.

Ο Ηλίας Μιχάλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1930. Την επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1959 στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ». Στη συνέχεια εργάστηκε στο «Βήμα» και μετέπειτα στην «Καθημερινή», μέχρι το 1967 και τη διακοπή της κυκλοφορίας της εφημερίδας, λόγω του πραξικοπήματος.

Μετά τη μεταπολίτευση, εργάστηκε στις εφημερίδες «Χρήμα», «Πρωινή Ελευθεροτυπία», «Ελευθεροτυπία» και σε περιοδικά, απασχολούμενος ως συντάκτης ύλης. Συνεργάστηκε, επίσης, με εκδοτικούς οίκους ως κειμενογράφος.
Συνέγραψε και εξέδωσε δοκίμια και ποιητικές συλλογές, μεταξύ των οποίων: «Περιπέτεια», «Για έναν νέο ανθρωπισμό», «Φως και σκιά», «Σχόλια στον εικοστό αιώνα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένειά του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τη δημοσιογραφία”.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ