ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΜΕ 202 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΣΤΗΝ - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠ’ ΑΥΤΟΦΩΡΩ 57ΧΡΟΝΟΣ «ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (17.5.2020) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.


Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε δύσβατη δασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας, κατά την οποία εντοπίστηκαν συνολικά δύο (2) ανισόπεδοι, ειδικά διαμορφωμένοι και κατάλληλα εκχερσωμένοι χώροι, στους οποίους καλλιεργούνταν συνολικά -185- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -60- εκατοστών περίπου, οι οποίοι τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.


Χθες (17.5.2020) το πρωί, στους χώρους της φυτείας προσήλθε ο 57χρονος, ο οποίος προέβη σε καλλιεργητικές εργασίες και συνελήφθη. Κατά την ακινητοποίησή του κρατούσε στα χέρια του πλαστικό τελάρο εντός του οποίου υπήρχαν γλάστρες με -17- φυτά κάνναβης, ύψους έως -60- εκατοστών περίπου, τα οποία σκόπευε να τα μεταφυτέψει.

Όλα τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργειά της.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -2.707- γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν ένα (1) κινητό τηλέφωνο, κάρτες sim και ένα (1) όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Όπως, επιπλέον, προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε και μία (1) καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ