ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑ ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΧΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΖΗΛΕΨΟΥΝ ΑΠΟ 5ΑΣΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)Δεν... πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν έκτακτη και μεγάλης κλίμακας έρευνα  στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, καθώς μεταξύ άλλων, ανακάλυψαν ότι οι τρόφιμοι έχουν στην κατοχή τους, εκτός από αυτοσχέδια όπλα και ναρκωτικά, είδη που δεν τα βρίσκεις ούτε σε κάποια κατοικία μέσης ελληνικής οικογένειας.

Σε μία συγκεκριμένη πτέρυγα οι 83 αστυνομικοί και 6 αστυνομικοί σκύλοι που συμμετείχαν στις έρευνες μάλλον αρχικά θα θεώρησαν ότι βρίσκονται σε... σουίτες, καθώς αντίκρισαν μεταξύ άλλων ψυγεία και καταψύκτες, επιδαπέδιο κλιματιστικό, τηλεοράσεις, μπάρμπεκιου με κάρβουνα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων, κ.λπ.) οικιακό εξοπλισμό και είδη κουζίνας, γυάλινη πρόσοψη τζακιού, μπουκάλια με οινοπνευματώδη, δοχεία με συμπληρώματα εκγύμνασης και άλλα αντικείμενα όπως... ναργιλέ!

Βεβαίως ξεκινάει πειθαρχική έρευνα με σκοπό να διερευνηθεί το πώς κατέληξαν σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα όλα τα παραπάνω...

Η επιχείρηση οδήγησε σε 30 συλλήψεις κρατουμένων, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα έφεραν αντίσταση στους αστυνομικούς.

Όπως ανακοινώνεται από την ΕΛ.ΑΣ.:

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί αστυνομική επιχείρηση, που εξελίχθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κελιά, κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και υπαίθριους χώρους του Καταστήματος Κράτησης, ενώ διενεργήθηκαν και σωματικές έρευνες σε (62) κρατουμένους.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, όπως :

(22) κινητά τηλέφωνα

πλήθος φορτιστών και ακουστικών,

(10) ξύλινες και μεταλλικές ράβδοι,

(10) μαχαίρια και μεταλλικές λάμες,

συσκευές αποθήκευσης αρχείων ( usb ),

ποσότητες κάνναβης και ναρκωτικά χάπια,

(252,55) ευρώ και ψαλίδι,

αυτοσχέδιο αποστακτήριο,

συσκευασίες με ουσίες, αγνώστου σύστασης, και

ναργιλές και πακέτα τσιγάρων.

Βρέθηκε ακόμα, σε μία από τις πτέρυγες, μεγάλος αριθμός ειδών, για τα οποία διενεργείται πειθαρχική έρευνα σχετικά με την προέλευση και την εισαγωγή τους στο Κατάστημα Κράτησης όπως, ψυγεία και καταψύκτες, επιδαπέδιο κλιματιστικό, τηλεοράσεις, μπάρμπεκιου με κάρβουνα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων, κ.λπ.) οικιακός εξοπλισμός και είδη κουζίνας, γυάλινη πρόσοψη τζακιού, μπουκάλια με οινοπνευματώδη, δοχεία με συμπληρώματα εκγύμνασης κ.λπ. αντικείμενα.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 30 κρατούμενοι, 13 ημεδαποί και 17 αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα που σχετίζονται - κατά περίπτωση- με τα ναρκωτικά, τα όπλα, την προμήθεια κινητού τηλεφώνου και για αντίσταση κατά των αστυνομικών.

Την επιχείρηση συντόνισε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ενώ στις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, συμμετείχαν (83) αστυνομικοί κυρίως από Υπηρεσίες Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, του Κιλκίς, της Χαλκιδικής καθώς και ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ., ενώ χρησιμοποιήθηκαν και (6) αστυνομικοί σκύλοι.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ