ΑΡΦΑΡΑ – ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΛΑΜΠΑΙΝΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 960.000 ΕΥΡΩ


Να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την δημοπράτηση και την ανάθεση των μελετών των έργων που χρηματοδοτεί με 6.015.000 ευρώ το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω του φετινού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, κάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με σχετικό έγγραφό του, τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

“Οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τις ενέργειες για τη δημοπράτηση και ανάθεση των αναφερομένων μελετών χωρικής αρμοδιότητάς τους, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες όταν θα ξεκινήσει η νέα προγραμματική περίοδος και να είναι εφικτή η άμεση ένταξη και χρηματοδότηση των έργων” σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο του περιφερειάρχη.


Οι μελέτες για κατασκευή παραλιακής γέφυρας στον Πάμισο, κατασκευή νέου οδικού άξονα Αρφαρά - Λάμπαινα και βελτίωση 7ης επαρχιακής οδού, τμήμα Βαλύρα - Μελιγαλάς - Ζευγολατιό - Διαβολίτσι, θα δημοπρατηθούν το συντομότερο δυνατό καθώς αποτελούν προτεραιότητες της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου: "Να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση και την ανάθεση των μελετών των έργων που χρηματοδοτεί με 6.015.000 ευρώ το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω του φετινού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, κάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με σχετικό έγγραφό του, τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι οι μελέτες που έχουν ενταχθεί είναι:

α) Μελέτη βελτίωσης κατά τμήματα της επαρχιακής οδού 4 Λυγουριό - Κρανίδι με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ.

β) Α) Μελέτη διασύνδεσης Δήμων Καλαμάτας - Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο - κατασκευή νέας γέφυρας ποταμού Πάμισου.

Β) Μελέτη βελτίωσης 7ης επαρχιακής οδού, τμήμα Βαλύρα - Μελιγαλάς - Ζευγολατιό - Διαβολίτσι, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

γ) Α) Μελέτη ολοκλήρωσης σύνδεσης της ε.ο. 34 Βελιές - Νεάπολη - με την επ.ο. 37 Μονεμβάσια - Ελληνικό - Νεάπολη, μέσω Αγίου Φωκά, τμήμα Μονεμβάσιας - Αγίου Φωκά και

Β) Μελέτη παράκαμψης οικισμών Ασωπού και Παπαδιάνικων της ε.ο. 33 Μολάοι - Ασωπός - Παπαδιάνικα - Πλύτρα και σύνδεσή της με την ε.ο. 36 Ελιά - Ασωπός - Δαιμονιά με προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ.

δ) Μελέτες βελτίωσης επαρχιακής οδού Φενεού - Φράγμα Λίμνης Δόξας και μελέτη αναβάθμισης ε.ο. Ξυλόκαστρο - Τρίκαλα με προϋπολογισμό 785.000 ευρώ.

ε) Μελέτη κατασκευής παράκαμψης Δημητσάνας με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

στ) Μελέτη κατασκευής νέου οδικού άξονα Αρφαρά - Λάμπαινα Π.Ε. Μεσσηνίας με προϋπολογισμό 960.000 ευρώ.

ζ) Μελέτη αντιπλημμυρικών έργων και έργων προστασίας χειμάρρου Ινάχου με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

η) Μελέτη αναβάθμισης ε.ο. Αστρος - Λεωνίδιο - Πηγάδι - Φωκιανός στο τμήμα Λεωνίδιο - Φωκιανός με προϋπολογισμό 270.000 ευρώ.

θ) Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Δ.Ε. Μαντινείας με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ".
Διαβάστε και αυτό εδώ κάνοντας  κλικ στον σύνδεσμο:


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο.
Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ