Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΟΕΒ ΠΑΜΙΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΤο κλειστό αρδευτικό δίκτυο της άνω ζώνης του ΓΟΕΒ Παμίσου αποτέλεσε το θέμα της συνάντησης που πρόσφατα είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος με τους προέδρους των κοινοτήτων Βαλύρας, Σκάλας, Αγίου Φλώρου, Αρφαρών, Λάμπαινας, Αριστοδημίου, Ανεμόμυλου, Αλωνίων και Πλατύ, παρουσία και υδρονομέα της περιοχής.

Ειδικότερα, στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα περιορισμού των απωλειών του νερού, οι οποίες -όπως επισημάνθηκε- προκαλούνται συνήθως από βλάβες λόγω παλαιότητας του δικτύου ή και από συνειδητές ενέργειες των αρδευομένων. Προς αυτή την επίτευξη αυτού του στόχου ζητήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη να υπάρξει η απαιτούμενη συνεργασία, με τους συμμετέχοντες να συμφωνούν ότι θα καταβληθεί κοινή προσπάθεια για εξοικονόμηση νερού.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναβάθμισης των υποδομών του ΓΟΕΒ Παμίσου, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, συνεργασία με την πρόεδρο του Οργανισμού, την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και εξωτερικούς μελετητές.

Σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν να δρομολογηθούν έργα και δράσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ΓΟΕΒ, δηλαδή αντλιοστάσια και δίκτυα. Απώτερος στόχος της προσπάθειας αυτής, αποτελεί η εξοικονόμηση νερού και ενέργειας.
Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ