ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΜΠΙΡΗ ΜΕ ΤΟ ΗΔΥΠΟΤΟ «ΤΙΠΟΤΑ» ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣΜία ακόμα ιστορική επιχείρηση κατέβασε ρολά στην πόλη της Τρίπολης. Το ποτοποιείο του Νίκου Μπίρη, που δημιούργησε το ηδύποτο «Τίποτα», κάνοντας την Τρίπολη ακόμα πιο γνωστή, λαμβάνοντας βραβείο ευρεσιτεχνίας από το υπουργείο εμπορίου το 1950, φαίνεται ότι δεν θα ανοίξει ξανά. Η οικογενειακή επιχείρηση στην οδό Ερμού, που στάθηκε για περισσότερο από μισό αιώνα στην πόλη έκλεισε μάλλον οριστικά, δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό στην οινοποιία της πόλης.

Το κατάστημα έκλεισε πριν λίγες εβδομάδες στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού και όπως μαρτυρά και το ενοικιαστήριο που έχει τοποθετηθεί στην βιτρίνα, δεν θα επαναλειτουργήσει. Αυτό ίσως είναι το τέλος για το γνωστό λικέρ με τα αρώματα από πικραμύγδαλο, καραμέλα, βανίλια και εσπεριδοειδή. Ο καιρός θα δείξει, πάντως το κηροπωλείο – ποτοποιείο του Ν. Μπίρη φαίνεται ότι δεν θα ανοίξει, δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό στη γειτονιά και στην πόλη μας.


Στο newsit.gr είχε γραφτεί πως γεννήθηκε η ιδέα…

Ο γιος του ιδρυτή της ποτοποιίας και ευρεσιτέχνη Νίκου Μπίρη, Γιώργος, αποκαλύπτει: «Ο πατέρας μου είχε υπάλληλο ένα παιδί με προϋπηρεσία σε ποτοποιία που είχε φέρει μαζί του και κάποιες συνταγές. Τότε οι ποτοποιίες είχαν οικογενειακή ατμόσφαιρα και μπορούσαν οι πελάτες να κάτσουν σε τραπεζάκια να απολαύσουν το ποτό τους, το οποίο προσφερόταν χύμα από βαρέλι. Στα προϊόντα της βιοτεχνίας μας συμπεριλαμβάνονταν και το ούζο και το κονιάκ τότε. Μεταξύ των πελατών ερχόταν και φίλοι. Οι κυρίες τους που ήθελαν αν δείξουν καλή διαγωγή και ανατροφή, συνήθως όταν τις ρωτούσαμε τι θα πιουν, έλεγαν τίποτα.

Έτσι γεννήθηκε το Τίποτα», αναφέρει ο κ. Μπίρης.


Πηγή: www.arcadiaportal.gr


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο.
Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ