ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η 35ΧΡΟΝΗ ΚΑΛΛΟΝΗ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ (φωτογραφίες)

Στον εισαγγελέα και στον ανακριτή οδηγήθηκε η 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι, το απόγευμα της Πέμπτης. Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.


Η κατηγορούμενη έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχοντας το πρόσωπό της κρυμμένο, ενώ φορούσε παράλληλα και χειρουργική μάσκα. Η γυναίκα δεν μίλησε στους δημοσιογράφους, παρότι της απηύθυναν ερωτήσεις.

 

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και για το πλημμέλημα της απείθειας, άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος της και την παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Η 35χρονη θα παραμείνει κρατούμενη.

 

Η γυναίκα αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή της στην υπόθεση.

 

Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη της κατηγορούμενης

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εξέτασαν 50 άτομα που ανήκουν στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της 35χρονης. Από αυτούς, κάποιοι γρήγορα διαγράφηκαν, καθώς δεν ταίριαζαν τα προφίλ τους για να καταδειχθούν ως δράστες.

 

Στο σπίτι της 35χρονης κατηγορούμενης βρέθηκαν μία περούκα, κινητό, καμπαρντίνα, ένα σακίδιο και η τσάντα της. Το πρωί της Πέμπτης, οι αστυνομικοί, έχοντας αρκετά στοιχεία, πήγαν να προσάγουν τη γυναίκα. Τα ευρήματα στο σπίτι της ήταν που στην ουσία «έδεσαν» την κατηγορούμενη, που συνελήφθη στα 50 μέτρα από το σπίτι της.

 

Το βράδυ της Πέμπτης, αφού η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αστυνομικοί πήγαν στο Θριάσιο νοσοκομείο και ενημέρωσαν την Ιωάννα για την εξέλιξη της υπόθεσης.

 

Το ιστορικό της προσαγωγής που μετατράπηκε σε σύλληψη

 

Μία εντυπωσιακή ξανθιά γυναίκα είναι η βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας, η οποία νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

 

Η βασική ύποπτη προσήχθη στη ΓΑΔΑ το πρωί της Πέμπτης, αφού προηγουμένως εντοπίστηκε από τις διωκτικές Αρχές μέσω διασταύρωσης πληροφοριών από τηλεφωνικές επικοινωνίες και άλλου τύπου στοιχεία.

 

Η γυναίκα αυτή, ηλικίας 35 ετών, εργάζεται σε νομική εταιρεία που βρίσκεται πολύ κοντά στον τόπο εργασίας του θύματος και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατάγεται από τον ίδιο νομό με την 34χρονη.

 

Αυτή είναι η βασική ύποπτη

 

 

Κατά τον εντοπισμό της 35χρονης βρέθηκαν επίσης μία τηλεκάρτα (ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε στις τηλεφωνικές κλήσεις για την επίθεση), καθώς και μία περούκα. Και τα δύο αυτά στοιχεία κρίνονται ως ιδιαιτέρως σοβαρά. Παράλληλα κατά την ημέρα της επίθεσης η ύποπτη είχε ζητήσει ολιγόωρη άδεια.

 

Επιπλέον, κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως, όταν στελέχη της επισκέφθηκαν το δικηγορικό γραφείο στο οποίο εργάζεται η ύποπτη και ρώτησαν για το πρόγραμμά της, ενημερώθηκαν πως κάποιες μέρες πριν απουσίαζε για εξωτερικές δουλειές, άρα θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος πως είχε χρόνο να κάνει την κατόπτευση του χώρου όπου έγινε η επίθεση.

 

Κατά τις διωκτικές Αρχές, φαίνεται πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν βρισκόταν στο κάδρο των βασικών υπόπτων που ερευνούσαν από την αρχή οι αστυνομικοί οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση. Όμως διαπιστώθηκε πως η ύποπτη συνδέεται με έναν άνδρα και θεωρούσε το θύμα ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ολοκλήρωση αυτής της σχέσης.

 

Με λίγα λόγια, οι διωκτικές Αρχές κατάφεραν να σχηματίσουν ένα πρώτο «σκαρίφημα» της τριγωνικής σχέσης μεταξύ του θύματος, του άνδρα και της βασικής υπόπτου.

 

Τι λέει ο δικηγόρος της Ιωάννας

 

Το zougla.gr επικοινώνησε νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης, με τον δικηγόρο της Ιωάννας κ. Απόστολο Λύτρα, ο οποίος δήλωσε το εξής:

 

«Εάν ευσταθούν οι πληροφορίες, επιβεβαιώνομαι, καθώς από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι η Ιωάννα δεν γνώριζε τη δράστιδα, δεν είχε με κανέναν προβλήματα και είχα αναφέρει ότι μπορεί να πρόκειται για μια δράστιδα που χωρίς αντικειμενικό έρεισμα είχε ενδεχομένως "εμμονή" με την Ιωάννα».


 

Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.


Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ