ΝΕΚΡΟΣ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ «ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ» ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΘΟΝΗΣ, ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΡΙΒ Ο ΔΡ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.

 Νεκρός βρέθηκε τελικά ο 81χρονος γιατρός Δρ Θεόδωρος Γιάνναρης, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την περασμένη Κυριακή στο Μανχάταν, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στον «Ε.Κ.» ο γιος του, Δημήτρης Γιάνναρης, ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο καθήκον εκ μέρους της οικογένειας να αναγνωρίσει την σορό.

 

Ο «Ε.Κ.» είχε πληροφορηθεί από το πρωί της Πέμπτης ότι, δυστυχώς, η υπόθεση εξαφάνισης τού ιδιαίτερα αγαπητού ομογενούς γιατρού πιθανότατα είχε τραγική κατάληξη, όμως η οικογένεια ζήτησε λίγο επιπλέον χρόνο μέχρι την αναγνώριση.

 

Όπως ανέφερε στον «Ε.Κ.» ο Δημήτρης Γιάνναρης, υπήρξε μια γενικότερη κινητοποίηση μετά την δημοσίευση του θέματος και έγινε αντιληπτή από τα αρμόδια κλιμάκια η σορός του 81χρονου γιατρού. Η οικογένεια ειδοποιήθηκε από την Τετάρτη και την Πέμπτη επιβεβαίωσε την θλιβερή είδηση.

 

Ο Δρ Θεόδωρος Γιάνναρης θα μείνει βαθιά χαραγμένος στις μνήμες όλων ως ένας συμπονετικός άνθρωπος και εξαίρετος ιατρός, όπως τόνισε και ο γιος του.

 

«Ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος, γεμάτος συμπόνια και αισθήματα αγάπης για τον συνάνθρωπο. Έκανε πολλές εγχειρήσεις αφιλοκερδώς και δαπανούσε τον χρόνο του για την περίθαλψη ανθρώπων που δεν είχαν την δυνατότητα να καλύψουν το κόστος. Τον σέβονταν όλοι στη Νέα Υόρκη ως ορθοπεδικό και ως άνθρωπο, ενώ ο ίδιος ανέλαβε διευθυντικές θέσεις σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης όπου υπηρέτησε», είπε ο Δημήτρης Γιάνναρης.

 

Παράλληλα, ο Δρ Γιάνναρης είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη διάσημων ασθενών, όπως ο Φρανκ Σέρπικο, αλλά και ο αείμνηστος «Σούπερμαν» της μεγάλης οθόνης, Κρίστοφερ Ριβ.

 

«Εν μέσω αυτού του κύματος αγάπης, σκέψεων και προσευχών, θα ήθελα να ευχαριστήσω άπαντες που μας είχαν στην σκέψη τους αυτές τις δύσκολες ώρες. Αποδείχθηκε ότι είχαμε πολλούς φίλους. Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπήθηκε και έγινε σεβαστός από κάθε άνθρωπο που τον γνώρισε. Αυτή είναι η αλήθεια», κατέληξε ο κ. Γιάνναρης.

 

Μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε νεκρός ο 81χρονος, ούτε η ακριβής αιτία θανάτου, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προσεχείς ημέρες.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο εκλιπών ήταν θείος του ομογενούς πολιτειακού γερουσιαστή, Μιχάλη Γιάνναρη, ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει, μέσω της θέσης του, στις διαδικασίες για τον εντοπισμό του Ελληνοαμερικανού γιατρού.

 

Μιλώντας στον «Ε.Κ.», ο πολιτειακός γερουσιαστής εξήρε το ήθος του θείου του, αλλά και την αποδοχή που είχε στην κοινωνία.

 

«Ο θείος μου ήταν ένας από τους καλύτερους ανθρώπους. Ήταν πολύ αγαπητός, όχι μόνο στην Ομογένεια, αλλά γενικότερα στην κοινωνία. Όπου κι αν πηγαίνω, υπάρχει κόσμος που μου λέει πόσο τους βοήθησε ως γιατρός.  Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, αλλά θα μείνουμε δυνατοί για να συνεχίσουμε την ζωή μας. Ζωή σε εμάς», είπε ο κ. Γιάνναρης.

 

Το χρονικό της εξαφάνισης

 

Όπως έγραψε ο «Ε.Κ.», όλα συνέβησαν το πρωί της περασμένης Κυριακής 7 Ιουνίου. Ήταν η ώρα που ο ομογενής γιατρός συνήθιζε να κάνει την πρωινή βόλτα πέριξ της περιοχής όπου διέμενε, συνήθως με προορισμό το εστιατόριο του γαμπρού του, στην συμβολή της 63ης Οδού με την 2η Λεωφόρο.

 

Η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανός ήταν στις 9:30 το πρωί, έξω από το εστιατόριο, όπου κάπνισε το τσιγάρο του. Ούτε εισήλθε, ούτε ήρθε σε επαφή με κάποιον από τους εργαζόμενους.

 

Η ταυτοποίησή του δεν έγινε άμεσα διότι δεν έφερε κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά του.

 

 

Πηγή – πληροφορίες: https://www.ekirikas.com Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

 

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ