ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΠΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρώην Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κυριάρχησε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, υπό τον Νίκο Χαρδαλιά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καλαμάτα. Ο κ. Χαρδαλιάς μετά το αεροδρόμιο το οποίο επισκέφθηκε, όπως θα κάνει και με τα υπόλοιπα περιφερειακά που επαναλειτουργούν από την Τετάρτη, συμμετείχε στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για όλα τα ζητήματα αναφορικά με την πανδημία και όχι μόνο, παρουσία πολλών εκπροσώπων φορέων. 

Στη διάρκεια αυτής, Δήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι  επαγγελματιών και άλλοι παράγοντες του τόπου, ύψωσαν κραυγή αγωνίας για τις επιπτώσεις στην οικονομία, με τον κ. Χαρδαλιά να ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να γίνουν εκπτώσεις στο υγειονομικό κομμάτι, σημειώνοντας παράλληλα πως αυτό, θα συμβάλει και στο να είναι η χώρα μας, ψηλά, στις επιλογές ξένων επισκεπτών.

Χαρακτηριστικές ήταν οι επισημάνσεις του Βασίλη Καπέλιου αναφορικά με την Πολιτική Προστασία, η οποία όπως είπε δεν έχει κάνει τα… βήματα που πρέπει τα τελευταία χρόνια, για να έρθει μια μακροσκελής απάντηση από τον κ. Χαρδαλιά και να ανοίξει νέος κύκλος αντιπαράθεσης, όσον αφορά στην Πυροσβεστική και τις μεταθέσεις πυροσβεστών από τη Μεσσηνία εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, με τον υφυπουργό να μιλά ξανά με αριθμούς.

Στη χώρα μας η Πολιτική Προστασία “βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση”, είπε ο αντιπεριφερειάρχης και τέως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Καπέλιος, στη σύσκεψη που έγινε χθες το βράδυ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Πρόσθεσε ότι εδώ και χρόνια βρίσκεται η Πολιτική Προστασία σε αυτή την κατάσταση, όπως επίσης ανέφερε ότι ούτε το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει κάποια πρόοδος. Η πιο σοβαρή όμως αναφορά του Βασίλη Καπέλιου αφορούσε το κόστος για την ενοικίαση εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι υπάρχει μια υπερβολή, ότι ενώ στο παρελθόν η Ελλάδα είχε έλλειψη εναέριων μέσων τώρα έχει πλεόνασμα, κάτι που στοιχίζει ένα σωρό χρήματα τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός...

 

Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς στην απάντησή του τόνισε ότι αυτές οι αναφορές είναι άδικες, ισοπεδωτικές, τον εξέπληξαν και δεν τις δέχεται, καθώς και ότι μπορούν να δώσουν έναυσμα σε κάποιον για να λαϊκίσει. Μίλησε λεπτομερώς για το έργο που έχει γίνει στην Πολιτική Προστασία υπό την ηγεσία του, αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της δομής της, στην εξασφάλιση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από διάφορα προγράμματα για προμήθεια εξοπλισμού και μέσων, στη δημιουργία ειδικού προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ για τα Σώματα Ασφαλείας, στη στελέχωση των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας με προσωπικό κ.ά. Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τον Βασίλη Καπέλιο να πει σε τηλεοπτικό σταθμό ότι αυτά που ανέφερε ήταν λάθος και γενικά εμφανίστηκε ιδιαίτερα θιγμένος.

 

Ωστόσο ο υφυπουργός δεν απάντησε με τον ίδιο λεπτομερειακό τρόπο σε όσα είπε ο Βασίλης Καπέλιος σχετικά με το “πλεόνασμα” εναέριων πυροσβεστικών μέσων και το κόστος που επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός. Σχολίασε μόνο ο Νίκος Χαρδαλιάς ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν γίνεται με όρους κόστους, “πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή;” ρώτησε χαρακτηριστικά.

 

Ο Βασίλης Καπέλιος ανταπάντησε σημειώνοντας ότι έχει μάθει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και πως δεν λαϊκίζει. Αναγνώρισε δε πως όσα ανέφερε ο υφυπουργός για την μετεξέλιξη και αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, για την ενίσχυση με εξοπλισμό και μέσα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά.

 

Πηγή – πληροφορίες: https://www.kalamatajournal.gr, https://best-tv.gr

   

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ