ΟΙ «CITY EXPLORERS» ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Τον Δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, επισκέφτηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, η ομάδα επιχειρηματικότητας του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας, «CITY EXPLORERS». Οι μαθητές κατάφεραν εν μέσω πανδημίας να ολοκληρώσουν την επιχειρηματική τους ιδέα για το πρόγραμμα «εικονική επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/JA Greece).


Δημιούργησαν και παρουσίασαν επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα την Καλαμάτα και την ιστορία της, το οποίο και παρουσίασαν στον Δήμαρχο. Το συλλεκτικό αυτό παιχνίδι θα προωθηθεί προς πώληση και τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Στόχος του παιχνιδιού είναι να προσφέρει στους παίκτες του μοναδικές στιγμές ομαδικότητας, γέλιου και ανταλλαγής γνώσεων με τρόπο διασκεδαστικό και διαδραστικό ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα κρυφές πτυχές της πόλης μέσα από τα μάτια των ντόπιων. Ο Δήμαρχος μάλιστα δοκίμασε να παίξει με τους μαθητές, μένοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Με τον ετήσιο απολογισμό ολοκλήρωσε το πρόγραμμα «εικονική επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/JA Greece), η μαθητική επιχείρηση “City Explorers” του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας. Οι μαθητές- επιχειρηματίες κατάφεραν, εν μέσω καραντίνας, να ολοκληρώσουν και να προωθήσουν προς πώληση το συλλεκτικό επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες που δημιούργησαν, με θέμα την Καλαμάτα.

 

Στόχος του παιχνιδιού είναι να προσφέρει στους παίκτες του μοναδικές στιγμές ομαδικότητας, γέλιου και ανταλλαγής γνώσεων με τρόπο διασκεδαστικό και διαδραστικό, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα κρυφές πτυχές της πόλης μέσα από τα μάτια των ντόπιων.


Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, σωστής λήψης αποφάσεων, προγραμματισμού και διαχείρισης χρόνου. Με τους ειδικούς ρόλους που επωμίστηκαν στην επιχείρηση οι μαθητές κατάφεραν να αναπτύξουν πιο εξειδικευμένες δεξιότητες. Οποιαδήποτε επαγγελματική κατεύθυνση και να επιλέξουν για το μέλλον η ενεργή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «εικονική επιχείρηση» τους εφοδίασε με ανεκτίμητης αξίας πρακτική εμπειρία και βοήθησε να κατανοήσουν ότι η επιχείρηση δεν είναι απλώς μια λέξη, αλλά μια στάση ζωής.

 

Μεγάλος χορηγός για την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου στάθηκε η φαρμακοβιομηχανία ELPEN. Βοήθησαν ακόμα με τις χορηγίες σε υλικά το κέντρο ιδιαίτερων μαθημάτων ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ και το βιβλιοπωλείο Bookmark.

Οι εισπράξεις από τις πωλήσεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι:

 

Παυλέα Μαρίσα,

 Ραμαντάνη Γεωργία,

 Ρήγα, Στέλλα,

 Τσιλιμπέρδης Βαγγέλης,

 Τομαράς Σταύρος,

 Τριαντοπούλου Αγγελική,

 Χαντζής Άγγελος,

 Χειλά Δέσποινα,

 Χειλάς Βασίλης,

 Χριστοπούλου Έλενα.

 

 Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος είναι οι:

 

 Παπαδογιαννάκη Ευαγγελία,

 Σπίνου Ευσταθία

 και Δεμπεγιώτης Αντώνης

 και εθελόντρια σύμβουλος η Σκάρπα Άννα.


Πηγή – πληροφορίες: https://www.kalamata.gr

 

 

Αναδημοσίευση:

 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.


Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ