ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ

Μπαίνοντας κανείς στο χωριό Πήδημα, δεκαπέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας θα αντικρίσει ένα ψηλό και απόκρημνο βουνό. Σύμφωνα με τη λαογραφία από τα βράχια του πηδούσαν επί Τουρκοκρατίας νεαρές κοπέλες για να ξεφύγουν από τους κατακτητές. Από εκεί πήρε και το όνομά του το χωριό σύμφωνα με την παράδοση. Ένα πολύ μικρό χωριό της Μεσσηνίας που κρύβεται μέσα στη φύση και κρύβει για τον επισκέπτη πολλές ομορφιές.

Οι περισσότεροι Μεσσήνιοι σπεύδουν να επισκεφτούν το χωριό για το καλό φαγητό στις ταβέρνες της περιοχής. Ο «Μύλος», είναι ένα από τα εστιατόρια με πολύ καλά ζυμαρικά έξω από το οποίο σχηματίζονται ακόμα και ουρές επισκεπτών για να τα απολαύσουν. Ο «Μένης» είναι ένα εξίσου καλό εστιατόριο της περιοχής.

Τα πέτρινα καφενεία της περιοχής είναι τόσο ατμοσφαιρικά και αυθεντικά γραφικά που πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφτείς μόνος ή με παρέα, χειμώνα καλοκαίρι. Η ησυχία, ο λίγος κόσμος και ο ίσκιος από τις μουριές είναι πραγματικά απολαυστικά και είναι από τους βασικούς λόγους που πηγαίνουμε στο όμορφο χωριό ξανά και ξανά.

Μικρά παραδοσιακά σπιτάκια, ο ναός του Αγίου Κωνσταντίνου, αυλές με κληματαριές συνθέτουν ένα υπέροχο παραδοσιακό σκηνικό ενός κλασσικού πελοποννησιακού χωριού. Το πάρκο του Πηδήματος είναι παραμυθένιο. Τρεχούμενα νερά, ποταμάκια, λίμνες πανύψηλα δέντρα και άπλετος χώρος για να παίξουν τα παιδιά. Ιδανικό για πικ νικ, εκδρομές και καφέ. Από τις πηγές του Πηδήματος ξεκινά και ο ποταμός Άρης.

Εδώ κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις γιορτές και διαγωνισμοί μαγειρικής με τοπικές γεύσεις και βέβαια σχολικές εκδρομές. Πολιούχος της περιοχής είναι ο Άγιος Κωνσταντίνος και κάθε χρόνο, στις 21 Mαίου γίνεται πανηγύρι στην περιοχή.

Ένα ακόμα αξιοθέατο είναι το αρχαίο κάστρο στο βουνό πάνω από το χωριό που όμως είναι προσβάσιμο μόνο με πεζοπορία.

Η ονομασία του χωριού γίνεται συχνά αντικείμενο αστεϊσμών από ντόπιους και μη αλλά όταν τα πράγματα σοβαρεύουν οι κάτοικοι «νευριάζουν» : Στο πρόσφατο παρελθόν αντέδρασαν έντονα στην απόφαση να ονομαστούν τα διόδια στον κοντινό αυτοκινητόδρομο «διόδια Καλαμάτας» και όχι «διόδια Πηδήματος»… αγαπούν πολύ τον τόπο τους.

O κοντινότερος καλύτερος τόπος διαμονής είναι η πόλη της Καλαμάτας. Κάπου εδώ τελειώνει η περιήγησή μας στο ωραίο αυτό χωριό.


Πηγή – πληροφορίες: https://walkie-talkie.blog

 

 

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ