Η ΤΕΦΡΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΜΠΟΥΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΟΥ, ΘΑ ΣΚΟΡΠΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΑΙΝΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Ο Τάσος Μπούτος, αδελφός του υπουργού Γιάννη Μπούτου, απεβίωσε, και το τελευταίο “αντίο” της οικογένειας θα είναι στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας  την  Πέμπτη  09 Ιουλίου 2020 στις 7.30 το πρωί.

Είχε αποφοιτήσει από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Έφτασε έως τον βαθμό του υποπλοιάρχου, οπότε παραιτήθηκε και ακολούθησε καριέρα στο Εμπορικό Ναυτικό.

Ο ανιψιός του Πέτρος Μπούτος, διευθυντής προγράμματος του Mega τον αποχαιρέτησε μέσω Facebook:

 


“Πριν δύο ημέρες χάσαμε τον αγαπητό θείο, αδερφό του πατέρα μας, Τάση Μπούτο. Έντονος και γοητευτικός άνθρωπος ο Τάσης Μπούτος ξεκίνησε ως αξιωματικός του Βασιλικού τότε Ναυτικού, όμως οι προοδευτικές του ιδέες και ανεξάρτητος χαρακτήρας τον οδήγησαν μακριά από την στρατιωτική καριέρα, στα εμπορικά πλοία. Γύρισε όλο τον κόσμο αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες τις οποίες αφηγούνταν χαρισματικά.

 

Σημαντικότερα, έγινε ο θεματοφύλακας της πολιτικής και κοινωνικής συλλογικής μνήμης της γενέτειράς του Μεσσηνίας, στην οποία περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου όταν ήταν στην ξηρά και ως συνταξιούχος, και συγκεκριμένα του χωριού του Μελιγαλά. Ανεκτίμητες ιστορικά είναι οι αφηγήσεις του από τη μάχη του Μελιγαλά την οποία έζησε από πρώτο χέρι, νέος τότε 17 ετών. Προικισμένος με φωτογραφική μνήμη ήταν σε θέση να συγκρατήσει και την παραμικρή λεπτομέρεια συνθέτοντας μεγάλες αφηγήσεις που κάλυπταν την ιστορική εξέλιξη, την πολιτική δραστηριότητα αλλά και τα ιδιωτικά πάθη και έριδες της κοινωνίας της ιδιαίτερης πατρίδας του αλλά και ευρύτερα.

 

Πολλοί τον παρότρυναν να καταγράψει τις αφηγήσεις του πράγμα που όμως ποτέ δεν έκανε. Μετά από ιδέα του αδελφού μου Περικλή γυρίστηκε μία ταινία ντοκιμαντέρ για τον ίδιο και τις αναμνήσεις του, σε μια προσπάθεια να μη χαθεί η ζωντάνια και γλαφυρότητα που εμείς είχαμε την χαρά και ευλογία να ζήσουμε.

 

Την ταινία θα βρείτε στο σύνδεσμο αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=c60QETbnRAc

 

Ο Τάσης δεν πίστευε στην μετα θάνατον ζωή. Ζήτησε να αποτεφρωθεί και η τέφρα του να σκορπιστεί στο ποτάμι του Μελιγαλά, τη Μαυροζούμαινα.

 

Ο Τάσης αφήνει πίσω του μία κόρη, τη  Despina Boutos
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ