ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΟ ΟΦΦΙΚΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΒΛΑΧΟΝΙΚΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΟΥ ΔΕΣΥΛΛΑ Π. ΧΡΗΣΤΟ ΔΟΥΒΑΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στη Μητρόπολη Μεσσηνίας


Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.  Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής στη συνοικία Ακοβίτικα της πόλεως της Καλαμάτας και η ενορία του Ζευγολατιού Μελιγαλά. 

Στον Εσπερινό της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.  Χρυσόστομος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα ναό της συνοικίας των Ακοβίτικων, ενώ την κυριώνυμο ημέρα προέστη της Θείας Λειτουργίας στον αυτόν ιερόν ναόν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ζευγολατιό Μελιγαλά και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ενώ προ του πέρατος αυτής απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο  της ενορίας του Ζευγολατιού π. Κωνσταντίνο Βλαχονικολό και στον εφημέριο του Δεσύλλα π. Χρήστο Δουβαρά στον οποίο έδωσε και την ευλογία της πνευματικής πατρότητας. 

Η ανεξάρτητη  έγκυρη ενημερωτική σελίδα μας «ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»  θέλει να ευχηθεί στους δυο αυτούς εξαίρετους ιερείς και παρά πολύ καλούς ανθρώπους που τους διακρίνει η ευγένεια της ψυχής τους,  κάθε κάλο και ευλογημένο στην ζωή τους και να αναφωνήσει από τα βάθη της καρδιάς και με όλη την δύναμη της ψυχής το ΆΞΙΟΙ  ΆΞΙΟΙ  ΆΞΙΟΙ.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ