Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΥΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

    Στην κωμόπολη της Βαλύρα Μεσσηνίας βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 5ης Ιουλίου ε.έ. ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ως προεξάρχων του τεσσαρακονθημέρου μνημόσυνου του μακαριστού Θεοδώρου Σπηλιώτη, κατά σάρκα αδελφού του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και πατρός του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Σπηλιώτη.

 

Νωρίτερα, του Όρθρου και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μάνης κ. Χρυσόστομος και Σισανίου & Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ενώ εντός του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, εκτός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, και οι Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, ο Θεοφιλ. Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος και ο οικείος ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Το παρόν έδωσαν και οι τοπικοί άρχοντες με πρώτον τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκα, τους Βουλευτές Μεσσηνίας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και Μίλτο Χρυσομάλλη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στάθη Αναστασόπουλο και τους Δημάρχους Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλο και Μεσσήνης κ. Γιώργο Αθανασόπουλο.

 

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας και του μνημόσυνου, ο Μακαριώτατος εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αγάπη του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης και την οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τους παρευρισκόμενους Αρχιερείς για την τιμή προς την οικογένειά του και ιδιαιτέρως τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την συμπαράστασή του σε όλα τα χαρμόσυνα ή λυπηρά γεγονότα της οικογένειας, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Μεσσηνίας για την διοργάνωση και την ευταξία κατά την Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ