Η Ι. ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΒΙΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ (3-13 Σεπ. 2020).

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ι. Εικόνα της Παναγίας της Ι. Μονής Δήμιοβας, Ταϋγέτου Μεσσηνίας, θα μεταφερθεί στον Ι. Ναό τού Γενεθλίου της Υπερ. Θεοτόκου, στα Γιαννιτσάνικα της Καλαμάτας, όπου θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα από τις 3-13/9/2020.

 

Η μεταφορά της, ως γνωστό, γινόταν με ΛΙΤΑΝΕΙΑ, που ξεκινούσε μετά τα μεσάνυχτα της 2/9 από την Ι. Μονή και με τον ίδιο τρόπο επέστρεφε στις 13/9. ΛΟΓΩ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΊΟΥ, ΦΕΤΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΤΑΝΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ.

 

Το εορταστικό πρόγραμμα, όπως ορίστηκε από την Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας, διαμορφώνεται πλέον ως παρακάτω:

 

Την ΠΕΜΠΤΗ (3/9/2020), στις 6.00΄ το απόγευμα, στον Ι. Ναό της Παναγίας θα τελεστεί Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, και μετά το πέρας αυτού, στα προπύλαια του Ι. Ναού (στην είσοδο δηλ. αυτού), μέχρι τον οποίο θα μεταφερθεί η Ι. Εικόνα με αυτοκίνητο, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ και στη συνέχεια ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ υπέρ υγείας στην Υπερ. Θεοτόκο.

Καθημερινά, κάθε πρωί θα τελείται Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (έναρξη 7.00΄) και το απόγευμα ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ και ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ (στις 6.00΄).

 

 

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ Ι. ΕΙΚΟΝΑΣ

Θείων τρόπων Σου τη ενεργεία, ΑΙΜΑ ΕΡΡΕΥΣΕΝ ΕΚ ΣΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ, αποδεικνύον την πλάνην τού Λέοντος· όθεν και πάντας ημάς καταξίωσον, ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ, ιδείν Σα θαυμάσια· Δημιόβης Δέσποινα, ελέους θησαύρισμα, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν ρώσιν και έλεος (΄Ηχ. γ΄. Θείας πίστεως).

 

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΒΙΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΑ. ΑΜΗΝ!

 ΥΠΕΡ. ΘΕΟΤΟΚΕ, ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ.

 

Σημ.:

Οι φωτογραφίες που θα δείτε αποτελούν μνήμες από τις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Καλαμάτα προς τιμή της Δημιοβίτισσας Παναγίας (διαφόρων ετών).

                                                           

Πηγή – πληροφορίες: Φίλοι Ενορίας Γενεθλίου της Θεοτόκου - Καλαμάτα


 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ