ΈΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ 6 ΑΚΟΜΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Με Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 3273/6.8.2020, ημερομηνία κυκλοφορίας 10.8.2020) αναστέλλεται προσωρινώς,  για το σχολικό έτος 2020-2021, η λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων στη Μεσσηνία.


Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής σχολικές μονάδες:

 

I] Νηπιαγωγεία: Πλατέος, Αμφιθέας, Τρικόρφου, Καλλιθέας, Ειδικό Νηπιαγωγείο Φιλιατρών και Πύργου Τριφυλίας.

 

II] Δημοτικά Σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Χατζή.

 

Οι μηδενικές εγγραφές και η έλλειψη αριθμού μαθητών είναι οι δύο βασικότερες αιτίες, σύμφωνα το αιτιολογικό που συνοδεύει την απόφαση είναι οι μηδενικές εγγραφές και η μη ύπαρξη μαθητών.

 

Τα παραπάνω στοιχεία είναι μία απόδειξη στο σωρό που έχουν μαζευτεί ια το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μεσσηνία, αλλά και η Ελλάδα γενικότερα.

 

Για την υπογεννητικότητα και τα ζοφερά δημογραφικά δεδομένα της Ελλάδας οι New York Times, επισήμαιναν πως «οι Έλληνες βρίσκονται σε μια μάχη για την σωτηρία τους και οι πιθανότητες είναι εναντίον τους».

 

Σε άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα, ο αρχισυντάκτης της Καθημερινής Νίκος Κωνσταντάρας, υποστήριζε ότι η «μάχη» της Ελλάδας, δεν βρίσκεται μόνο σε οικονομικό πεδίο και αναφέρει πως «οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, αρκετοί άνθρωποι φεύγουν από την χώρα και ο πληθυσμός γερνάει τόσο γρήγορα, κάτι που σημαίνει πως σε μερικές δεκαετίες η Ελλάδα μπορεί να μην μπορεί να παράξει αρκετό πλούτο για να φροντίσει τους ανθρώπους της και μπορεί να πάψει να είναι ένα βιώσιμο έθνος- κράτος».

 

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Ελλάδας, αλλά εντοπίζεται σε ολόκληρη την ΕΕ και όχι μόνο στις χώρες του Νότου οι οποίες μαστίζονται από την κρίση, με την κύρια αιτία του προβλήματος να εστιάζεται στα υψηλά κόστη στην υγεία και στις συντάξεις.

 

Ωστόσο οι NYT επισήμαιναν πως αν και οι υπόλοιπες χώρες προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο για την επίλυση αυτού του προβλήματος, «στην Ελλάδα η μάχη για την οικονομική επιβίωση είναι τόσο πιεστική που δεν υπάρχει χρόνος για να κοιτάξουμε το μεγάλο κάδρο. Στην ανάγκη να κόψουν τις δαπάνες και να σταματήσουν τις σπατάλες, οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν πράγματα τα οποία ίσως να ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν παιδιά».

                                              

Πηγή – πληροφορίες: https://www.tharrosnews.gr

  

Αναδημοσίευση:

 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

 

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ