ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΙΠΠΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Τη χρηματοδότηση του Συλλόγου Φιλίππων Πελοποννήσου, για την πραγματοποίηση των ιππικών αγώνων στο Πλατύ, τον 15Αύγουστο 2020, με 3.000 ευρώ, αποφάσισε χθες, κατά πλειοψηφία, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.


Ωστόσο τονίστηκε από μέλη της Επιτροπής ότι οι αγώνες αυτοί τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν χωρίς τη νόμιμη άδεια, ενώ και φέτος τέτοια άδεια μέχρι τώρα δεν υπάρχει. Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, υπαινίχθηκε ότι υπάρχει μια υποκριτική στάση από δημοτικούς συμβούλους που ενώ λένε ότι οι αγώνες γίνονταν χωρίς άδεια εντούτοις παρευρίσκονταν σε αυτή…


Η αντιδήμαρχος, Ελένη Αλειφέρη, απάντησε στην παρατήρηση του Γιώργου Φάβα, σημειώνοντας ότι προηγούμενες χρονιές όχι μόνο ήταν παρούσα στους αγώνες αλλά είχε δώσει και κύπελλα στους νικητές υπό την ιδιότητα της Αντιπεριφερειάρχη. Πρόσθεσε ωστόσο ότι τα δεδομένα αλλάζουν, εννοώντας πιθανόν ότι μετά απ’ ότι συνέβη το 2019 με το σαϊτοπόλεμο το πρώτο ζητούμενο πρέπει να είναι η ασφάλεια και η νομιμότητα. Πάντως η Ελένη Αλειφέρη υπερψήφισε την εισήγηση για τη χρηματοδότηση των αγώνων, μετά την κατηγορηματική δήλωση του Γιώργου Φάβα ότι ο Δήμος δεν έχει καμία ευθύνη για τη διοργάνωση και πραγματοποίηση των αγώνων, αρμόδιος για τους οποίους είναι αποκλειστικά ο Σύλλογος Φιλίππων.


Ο δημοτικός σύμβουλος που ανέφερε ότι οι αγώνες δεν έχουν άδεια ήταν ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” με επικεφαλής τη Μαρία Οικονομάκου. Είπε μάλιστα ότι και φέτος ο Σύλλογος υπέβαλε αίτηση για την αδειοδότηση των ιππικών αγώνων, η οποία όμως απορρίφθηκε, ενώ μετά την απόρριψη κατατέθηκε νέα αίτηση.


Η Μαρία Οικονομάκου είπε ότι δεν πρέπει να εγκριθεί η χρηματοδότηση εάν οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι και επίσης σχολίασε ότι πέρσι είχε πάει στους αγώνες χωρίς να γνωρίζει ότι δεν υπήρχε άδεια, ενώ ακόμη ανέφερε ότι κινδύνευσε να την πατήσει αυτοκίνητο στον ιππόδρομο.


Ο Γιώργος Σωφρονάς, της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη, είπε ότι η έγκριση της χρηματοδότησης των αγώνων καθιστά το Δήμο συνυπεύθυνο σε περίπτωση που συμβεί κάτι.


Τελικά η εισήγηση για τη χρηματοδότηση του Συλλόγου υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ενώ καταψήφισαν ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος και ο Γιώργος Σωφρονάς. Ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ψήφισε λευκό.


Τέλος σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Γιώργος Φάβας, ανέφερε ότι το ζητούμενο για το Δήμο, με τη χρηματοδότηση των αγώνων, είναι η διατήρηση του σχετικού εθίμου.

                                                           

Πηγή – πληροφορίες: https://www.kalamatajournal.gr

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:


Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ