ΕΚΔΗΜΙΑ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΣΚΑΡΗ


Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίων Θεόδωρων Κατσαρού


Με βαθιά θλίψη, σας ανακοινώνουμε την εκδημία προς Κύριον του σεβάσμιου προκατόχου μας, του πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Παναγιώτη Λάσκαρη. Ο μακαριστός ιερέας υπηρέτησε με ιδιαίτερη αυταπάρνηση και ευλάβεια την ενορία των Αγίων Θεοδώρων Κατσαρού επί 35 συναπτά έτη, ήταν ένας ακούραστος εργάτης της εκκλησίας μας και ήταν άνθρωπος ο οποίος αδιαλείπτως προσευχόταν για όλους μας. Είναι σίγουρο πως ο καθένας μας θα έχει την δικιά του ανάμνηση με τον πατέρα Παναγιώτη αφού αρκετοί από εμάς είχαμε βαπτιστεί από τα χέρια του, στην αγκαλιά του δεχτήκαμε την ευχή του Σαραντισμού, είχαμε λάβει το Μυστήριο των Αχράντων Μυστηρίων(την Θεία Κοινωνία) και πόσοι από τους συγγένεις και από τους φίλους μας, τους είχε κατευοδώσει προς την τελευταία τους κατοικία προσευχόμενος για την ανάπαυση τους.

 

Οπότε οφείλουμε όλοι μας να παρεβρεθούμε στην εξόδιο ακολουθία (με τα μέτρα προστασίας που ορίζουν οι ειδικοί για το covid-19) που θα ψαλλεί στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Κατσαρού την Κυριακή 23 Αυγούστου και ώρα 11:00 π.μ. για να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Ιερέα του χωριού μας. Ως ενορία βρισκόμαστε σε τριήμερο πένθος, εκφράζουμε προς την οικογένεια του πατρός Παναγιώτη τα θερμά συλλυπητήρια και είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσει να εύχεται και να προσεύχεται για εμάς από τους ουρανούς.

 

Τέλος ενημερώνουμε πως, και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Χρυσοστόμου, την Κυριακή 23 Αυγούστου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον άνω Ιερό Ναό(Κοιμητήριο) όπου θα βρίσκεται και η σορός του σεβάσμιου πατρός Παναγιώτη.

 

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

                                                       

Πηγή – πληροφορίες: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3376037292442657&id=584247141621700

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ