ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος χθες, Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, στο Υπουργείο, παρουσία των προέδρων Αριοχωρίου Παναγιώτη Σκούρα και Αρφαρών Αριστοτέλη Ματθαίου.

 

Με το Μνημόνιο ενισχύεται και διευρύνεται το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Δήμο Καλαμάτας και εξειδικεύονται οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Καλαμάτας.

 

Αποφασίστηκε, δε, περίπου μέσα σε έναν μήνα από την υπογραφή του Μνημονίου, να  συσταθεί Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (Ε.ΣΥ.Κ.) Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο θα στελεχώνεται από Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και το απαραίτητο αστυνομικό προσωπικό, καθώς επίσης και από Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας με το αντίστοιχο προσωπικό.

 

Μέσω του Ε.ΣΥ.Κ. προβλέπεται -μεταξύ άλλων- κοινή δράση σε θέματα όπως:

 

1.    Μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

2.    Αστυνόμευση προβληματικών περιοχών.

3.    Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές.

4.    Αντιμετώπιση παραεμπορίου.

5.    Πολιτική Προστασία.

6.    Έλεγχος παράνομων σταθμεύσεων.

7.    Εφαρμογή αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

8.    Επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά.

9.    Περιπολίες σε περιοχές του Δήμου που εμφανίζουν έντονη παραβατικότητα.

10.                                                                                                                                    Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.

11.                                                                                                                                    Εγκαταλελειμμένα οχήματα.

12.                                                                                                                                    Σκοπός του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο υπηρεσιών.

 

13.                                                                                                                                    Το Ε.ΣΥ.Κ. θα συντονίζει κοινές δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καλαμάτας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

                                                           

Πηγή – πληροφορίες: https://www.kalamata.gr


 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ