ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΈΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ «ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ»


Ένοχοι μεν, εκτός φυλακής δε, κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας οι τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους Ρομά για τη διάρρηξη σχεδόν 30 διαμερισμάτων στην Καλαμάτα πέρυσι το φθινόπωρο, αφού σκαρφάλωναν ως αίλουροι από τα μπαλκόνια.

 

Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οι δύο αθωώθηκαν, ενώ οι άλλοι τρεις κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν ποινές από 5 έως 8,5 χρόνια κάθειρξης. Ωστόσο, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που κατατέθηκε και κρίθηκε οι εφέσεις τους να έχουν αναστέλλουσα δύναμη. Μάλιστα, όπως δήλωσε ένας εκ των συνηγόρων τους, ο κ. Δημήτρης Τσιφιλιτάκος, «η απόφαση αποδεικνύει ότι στο δικαστήριο δημιουργήθηκαν κάποιες αμφιβολίες και ο δεύτερος βαθμός πλέον θα αποφασίσει αν είναι ένοχοι ή όχι».

 

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη από τους συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων, οι οποίοι ανέμεναν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και πανηγύρισαν δεόντως!

 

Σκαρφάλωναν

 

Πέρυσι το φθινόπωρο τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια της Καλαμάτας «είχαν χτυπήσει» κόκκινο και οι αστυνομικοί ήξεραν πως έχουν να κάνουν με σπείρα. Μάλιστα, είχαν συγκεντρωθεί αρκετά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, από μαρτυρίες, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό. Έτσι, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας δεν άργησαν να φτάσουν στην εξιχνίαση 30 κλοπών που είχαν καταγγελθεί και αρχές Δεκεμβρίου να κάνουν τις ανάλογες ανακοινώσεις.

 

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, όταν ένα βράδυ στην περιοχή του Ασπροχώματος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι 5 κατηγορούμενοι. Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ελέγξουν, ο 32χρονος οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε. Οι αστυνομικοί τούς καταδίωξαν και λίγα μέτρα παρακάτω οι Ρομά εγκατέλειψαν το όχημα και άρχισαν να τρέχουν. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν 23χρονο, ενώ οι άλλοι τέσσερις διέφυγαν, αλλά τους ταυτοποίησαν.

 

30 διαρρήξεις

 

Από την έρευνα της Ασφάλειας ανακοινώθηκε ότι οι πέντε είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε σπίτια. Μάλιστα, ο τρόπος δράσης τους ήταν χαρακτηριστικός, αφού συνήθως σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια διαμερισμάτων, προκειμένου να τα διαρρήξουν, κυρίως απογευματινές προς βραδινές ώρες.

 

Από την έρευνα προέκυψε ότι το συγκεκριμένο διάστημα στην Καλαμάτα διέπραξαν 29 κλοπές-διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες.

 

Κατάφεραν μέσα σε περίπου 1,5 μήνα να ανοίξουν 30 σπίτια και να αφαιρέσουν χρυσαφικά και χρήματα συνολικής αξίας που ξεπερνά τα 150.000 ευρώ. Μόνο σε μία περίπτωση, σύμφωνα με τη δήλωση του ιδιοκτήτη, είχαν αφαιρεθεί κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ!

Πηγή – πληροφορίες: /www.tharrosnews.gr

 
 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ