ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Ή ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΡΟΜΑ …;;;;

Του, Βασιλείου Δημ. Γεωργιόπουλου

 

          Κατά καιρούς και όταν βέβαια  κρίνω απαραίτητο με τις παρεμβάσεις μου και πάντα με ενυπόγραφα  κείμενα μου προσπαθώ να καταθέτω τις απόψεις μου και τις προτάσεις μου, αν και τις πιο πολλές φόρες, βρίσκω αυτιά και δυστυχώς, και μυαλά  ορμητικά κλειστά και δέχομαι άνανδρες επιθέσεις πίσω από ανώνυμα σάϊτ και  ψεύτικα προφίλ από ανθρώπους, που πάντα έμαθαν να ζουν έρποντας στο σκοτάδι και όλα αυτά,  που τα δημοσιεύω στην έγκριτη και έγκυρη και πάνω από όλα ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας «ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», προσπαθώ να δώσω τον ρυθμό μιας αφύπνισης,  αλλά θα έλεγα πολύ περισσότερο να προσπαθήσω να δοθεί ένα καινούργιο ξεκίνημα  ως υποχρέωση για την τοπική κοινωνία και για τους εναπομείναντες ανθρώπους που έχουν απομείνει και κάποιοι από αυτούς έχουν επενδύσει  σε αυτόν τον τόπο και στην αγροτική ύπαιθρο. Δυστυχώς, η  σταδιακή συρρίκνωση του πληθυσμού και η αστυφιλία έχουν αποδεκατίσει την ύπαιθρο και έχουν ερημώσει τα χωριά μας και η αγροτική παραγωγή έχει σχεδόν εκμηδενιστεί και με τα σημερινά δεδομένα έρχονται καιροί πιο χαλεποί, αφού δεν υπάρχει στον ορίζοντα καμία ελπίδα ανάπτυξης μετά από  πολλά χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης και της υγειονομικής κρίσης, που όλοι μας βιώνουμε λόγο του Cοvid - 19.

 

 Θα ήθελα πάρα πολύ  να  αναφερθώ και να επικεντρωθώ περισσότερο στο χωριό που διαμένω, το Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας, ένα χωριό που βρίσκεται στην καρδιά του  μεγάλου μεσσηνιακού κάμπου με πάρα πολλά πλεονεκτήματα, όπως  με αθλητικούς χώρους ιδιόκτητους της ποδοσφαιρικής  ομάδας του,  που διατηρεί έναν παλιό ιστορικό ιπποδρόμιο και το  παμπάλαιο έθιμο ιπποδρομιών,  που είναι γνωστό στην Ελλάδα και με την δημιουργία ιππικού κέντρου με μεγάλες προοπτικές  ανάπτυξης, με  έναν σημαντικό και σύγχρονο κόμβο εξόδου και εισόδου στον νέο  υπερσύχρονο αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας – Τρίπολης, που περνά έξω από τον οικισμό με σιδηροδρομικό σταθμό, μιας και υπάρχει σχεδιασμός και γίνονται σημαντικές κινήσεις  τον τελευταίο καιρό για επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτας  - Τρίπολης,   με ένα  σημαντικό και ουσιώδες   αρδευτικό σύστημα του Γ.Ο.Ε.Β. Παμίσου (Αγίου Φλώρου) και τον πόταμο Πάμισο να διέρχεται στα όρια του οικισμού, που φιλοξενεί σημαντική  και πλούσια πανίδα, αλλά και  σπάνια χλωρίδα που με τις κατάλληλες ενέργειες  θα ήταν ένας ιδανικός τόπος αναψυχής, περίπατου, τουρισμού, ευημερίας, ανάπτυξης και δημιουργίας, αφού και η  απόσταση από το κέντρο της Καλαμάτας είναι μόλις ένα τέταρτο της ώρας.


Αλλά θα αποτελούσε και ίσως, να μην ήταν και παρατραβηγμένο να πούμε ότι θα ήταν ο χώρος αναψυχής των Καλαματιανών, αλλά και των κατοίκων τις ευρύτερης περιοχής με εναλλακτικό αγροτουρισμό και αθλητισμό και πάρα πολλές  σημαντικές δραστηριότητες.


Δυστυχώς, ένας  ευλογημένος τόπος που θα μπορούσε να αποτελέσει κομβικό σημείο πρότυπης και αειφόρου ανάπτυξης αθλητισμού πολιτισμού και προοπτικής, όχι μόνο για τον Δήμο Καλαμάτας, την Μεσσηνία, αλλά και ολόκληρη την περιοχή της Πελοποννήσου. Όμως,  έχει εγκαταλειφτεί, έχει ερημωθεί και οι κάτοικοι του ζουν κυριολεκτικά φυλακισμένοι στον τόπο τους με την εγκληματικότητα να καλπάζει και την ανομία να ευημερεί και ο τόπος να ερημώνεται, να εγκαταλείπεται και το μόνο που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο είναι οι καταυλισμοί  των Ρομά, οι όποιοι ζουν είτε από προσωπική τους επιλογή, είτε από λάθος πολιτικές που κατά καιρούς έχουν εφαρμοστεί σε άθλια και τριτοκοσμική κατάσταση.


 Μπορεί με λίγα λόγια να παρουσίασα, δυστυχώς, μια μικρή εικόνα και με  τα πιο μελανά χρώματα αυτά που βιώνουμε όλοι εμείς που μείναμε στον τόπο μας και ζούμε καταδικασμένοι, γιατί άπλα επιλέξαμε να ζούμε και να βιώνουμε όλα αυτά ως τιμωρία για την επιλογή μας.


Βέβαια, δεν φταίνε μόνο οι άλλοι δεν φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι που πούλησαν τα πάντα για προσωπικό και κοντόφθαλμο όφελος τους, αλλά φταίμε πρωτίστως εμείς και φέρουμε τεράστιο μερίδιο ευθύνης,  γιατί ανεχτήκαμε να ζούμε, να βιώνουμε και πάνω από όλα να μην αντιδράμε και να μην καταγγέλλουμε  όλα αυτά που κάποιοι για τους δικούς τους λόγους και για την κοντόφθαλμη εξυπηρέτηση των ατομικών συμφερόντων,  αλλά και για την επωφέλια της τσέπης τους, κατέστρεψαν ένα ολόκληρο χωριό και το κατάντησαν καταυλισμό των Ρομά της Καλαμάτας και χωματερή του παλαιού Δήμου Αρφαρών, που λειτουργούσε στα όρια του χωριού, μολύνοντας και καταστρέφοντας το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα με όλα τα επακόλουθα….!!!

 

Όπως προανέφερα η ευθύνη είναι τεράστια και επώδυνη, όχι για αυτούς που έφεραν πουλώντας τα σπίτια τους στους Ρομά στον τόπο μας, όχι ότι  δεν έχουν  μόνον ευθύνη. Αυτοί που λειτουργούν  Συλλόγους χωρίς καταστατικά, χωρίς νομιμότητα και πολλές φόρες καταστρατηγώντας την οποία έννοια της νομιμότητας  και λαμβάνουν γενναίες επιχορηγήσεις από τον Δήμο Καλαμάτας χωρίς καμία διαφάνεια και χωρίς ουδέποτε να δούμε έστω ένα ισολογισμό και αυτά τα χρήματα βγαίνουν από την τσέπη των πολιτών, που τόσα χρόνια έχουν μάθει να πληρώνουν και να σηκώνουν τα βάρη  εν μέσω τεράστιας  οικονομικής κρίσης.


Δεν έχουν ευθύνη μόνο αυτοί που τόσα χρόνια, όπως είπε και Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαμάτας δημόσια και στην διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου ότι  διοργανώνουν και επικροτούν την διεξαγωγή παρανόμων και χωρίς άδεια ιπποδρομιών.


Και το ερώτημα είναι γιατί  γίνονταν και γιατί γίνονται οι ιπποδρομίες χωρίς  άδεια και που αποσκοπεί αυτή η παρανομία  …..;;;;;

Δεν 

έχουν  σημαντική ευθύνη όλοι αυτοί που άσκησαν εξουσία στο χωριό μας και ουδέποτε ενδιαφερθήκαν για την ζωή των συγχωριανών του και ένα αποτέλεσμα αυτής της άθλιας κατάστασης ήταν και είναι να πεινούμε για νερό εν ονόματι «το βρομόνερο» ….


Ευθύνη δεν φέρουν όλοι αυτοί που θεωρούν κτήμα τους ή κεκτημένο τους το οτιδήποτε τους δόθηκε να διαφυλάττουν ως παρακαταθήκη εκμεταλλευόμενοι, τις οποίες θεμιτές ή αθέμιτες απολαβές.


Ευθύνη δεν έχουν όλοι αυτοί που προσπαθούν να λειτουργούν κάτω από συνθήκες ανομίας, αδιαφανούς και πάντα εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου μας, αλλά πολύ περισσότερο των ζώων τους και των παιδιών τους.


Ευθύνη δεν έχουν μόνο αυτοί που διοργάνωναν συνέδρια για να βγάλουν τις πλάκες και να αλλάξουν την διευθέτηση του πόταμου Παμίσου, κάνοντας τον κάμπο ένα απέραντο βάλτο για να ψαρέψουν γαρίδες, λαβράκια και τσιπούρες, ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια σοβαρότητας και γίναμε πανελλαδικώς περίγελοι της κοινωνίας.


Ξέρετε πραγματικά ότι ευθύνη δεν έχουν μόνο αυτοί, αλλά και όπως λέει και η μεγάλη ιστορικός και βυζαντινολόγος του πανεπιστήμιου της Σορβόννης Γλυκατζή Αρβελέρ ότι «ευθυνόμαστε εμείς που δεν μπορούμε να διώξουμε τους ανικάνους».

 

Τρανό  και τελευταίο παράδειγμα όσων των κακώς κειμένων  είναι ότι η Περιφέρεια  Πελοποννήσου ετοιμάζει και προχώρα με γοργούς ρυθμούς τη σύνταξη μελέτης για κατασκευή ενός νέου σύγχρονου  οδικού άξονα, ο οποίος θα ενώνει τον υφιστάμενο κόμβο του Πλατύ – Αρφαρών με τον παγκόσμιος γνωστό μεγάλο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και θα διέρχεστε στα βορινά όρια του χωρίου μας,  δημιουργώντας έστω  και τώρα μια αχτίδα ελπίδας  και ανάπτυξης.  Βέβαια, εμείς, πρέπει να κινηθούμε, να στηρίξουμε, να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε, καταθέτοντας προτάσεις, αλλά και να δημιουργήσουμε, τις οποίες συνθήκες  μπορούμε για να υλοποιήσουμε αυτό  το σημαντικό έργο, αλλά και να διεκδικήσουμε να ενωθεί και το βόρειο μέρος  το χωριό μας με αυτόν τον νέο άξονα εμείς ασχολούμαστε με το βάψιμο μιας στάσης λεωφορείου με ότι πραγματικά πιο ανούσιο και στο τέλος ασχολούμαστε με το τίποτα και το ανύπαρκτο. Άλλωστε, κάποιους δεν συγκινεί τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το ίδιο το  τίποτα.

 

          Άλλωστε, τίποτα δεν υπάρχει και τίποτα δεν λειτουργεί, όπως και το Τοπικό Συμβούλιο που δεν έχει ουδέποτε συνεδριάσει για τα μείζονα  και σημαντικά θέματα και δεν μας έχει ενημερώσει για ποιες και τι ενέργειες έχει κάνει, όπως  αντίστοιχα και πάρα πολύ γρήγορα αντέδρασε ο Δήμος Μεσσήνης, που ζητεί την μη υλοποίηση του έργου και την κατασκευή νέου κόμβου στην βιομηχανική περιοχή Μελιγαλά, ώστε οι επισκέπτες της Αρχαίας Μεσσήνης να διέρχονται μέσα από οικισμούς του Δήμου τους. Άλλωστε τρανό παράδειγμα είναι ότι ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει μεγάλα ποσά για την  αναβάθμιση των νεκροταφείων. Δυστυχώς για το χωριό μας δεν διαθέτει και δεν υπάρχει τίποτα, όπως και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας, γιατί απλούσαστα, δεν διεκδικούμε και δεν ενδιαφερόμαστε για τίποτα.


Συγγνώμη, εδώ γράψτε λάθος,  για να είμαστε ειλικρινείς  και πιο αντικειμενικοί ότι λειτουργεί το τοπικό συμβούλιο,  κάνοντας επιθέσεις εναντίον της σελίδας μας και διασπείροντας ψευδές ειδήσεις και συκοφαντώντας τη σελίδα μας, γιατί βλέπετε εμείς δεν σιωπούμε, δεν βολευόμαστε και δεν κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά στον κατήφορο ούτε έχουμε μάθει να ζητάμε πιστοποιητικά φρονημάτων και δεν ανεχόμαστε να μένουμε απαθείς στην ολοκληρωτική  καταστροφή του τόπου μας και στην συνεχόμενη εγκατάλειψη.

 

Μπορεί να τους δείχνουμε τον Ήλιο  και εκείνοι να κοιτούν όχι μόνο το δάχτυλο μας, αλλά και πολλές φόρες να προσπαθούν ανεπιτυχώς να το δαγκώσουν και για κακή τους τύχη το δάχτυλο παραμένει και είναι εκεί για να το βλέπουν και να τους τονίζει ότι το σήμερα δεν είναι δικό μας, αλλά είναι το μέλλον των παιδιών μας και δείχνοντας τους τον ήλιο  και τον δρόμο για  ένα καλύτερο αύριο.

 

Και το ερώτημα παραμένει:

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ  ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Ή ΤΟΝ  ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΡΟΜΑ  ΚΑΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ …;;;;




Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO