ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Σε απολογισμό προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Περιουσίας και Κοιμητηρίων Γιώργος Φάβας, παραθέτοντας στοιχεία που σχετίζονται με την πορεία των οικονομικών του Δήμου, παρουσία της Διευθύντριας της Δ/νσης Οικονομικών Γεωργίας Ηλιοπούλου.

 

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας τα τελευταία έτη, έχει καταφέρει με ορθή διαχείριση και σφιχτή οικονομική πολιτική να είναι ένας υγιής πρωτοβάθμιος Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανταποκρινόμενος στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες, αλλά και στις νέες συνθήκες που η υγειονομική κρίση έχει επιφέρει.

 

Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι εμφανής η υστέρηση εσόδων κατά το 2020, κάτι που οφείλεται στην υγειονομική κρίση. Το στοιχείο αυτό μάλιστα αναμένεται να επηρεάσει τόσο τον προϋπολογισμό όσο και το τεχνικό πρόγραμμα του 2021.

 

Παρόλα αυτά ο Δήμος διατηρεί τη δυναμική του. Κατά το προηγούμενο διάστημα ελήφθησαν μέτρα ελάφρυνσης και σε συνδυασμό με τις μειώσεις ενοικίων (40% λόγω covid), το όφελος δημοτών και επιχειρήσεων ανήλθε σε 1.078.929,60 €.

 

Ένα ακόμα στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον, είναι η υποβολή άνω των 12.000 αιτήσεων διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων (ποσοστό 80% έχουν υποβληθεί μέσω της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ και 20 % χειρόγραφες στην υπηρεσία). Για το θέμα αυτό, υπάρχει η εκτίμηση για άνω των 16.000 αιτήσεων που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 300.000 τ.μ., με επιπλέον έσοδα για το Δήμο σε ετήσια βάση αρχής γενομένης από 1-1-20 περίπου σε 500.000 €

 

Επίσης, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Γ. Φάβα, ο δείκτης γενικής ρευστότητας την 31.8.20 είναι 2,71 και άμεσης ρευστότητας 1,33 δηλαδή για κάθε 1 ευρώ υποχρέωση ο Δήμος έχει ρευστότητα 1,33 € και εάν υπολογίσουμε και την είσπραξη των απαιτήσεων 2,71 €. Ο δε δανεισμός του Δήμου μειώθηκε κατά 305.000 €.

 

Δείτε ΕΔΩ το συνοπτικό απολογισμό του Αντιδημάρχου Γ. Φάβα, ανά τμήμα και συνολικά.  

                                                               

Πηγή – πληροφορίες: https://www.kalamata.gr


 


 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ