ΣΟΚ: 12ΧΡΟΝΗ ΈΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΈΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΩΘΕΙ


Μία απίστευτη ιστορία εξελίχθηκε στην Ρόδο, όπου μία 12χρονη έπεσε θύμα αγνώστου στο διαδίκτυο και έφτασε μέχρι και να χαρακωθεί.

 

Το συμβάν ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία των γονέων της ανήλικης στο Ινστιτούτο Καταναλωτών Δωδεκανήσου (ΙΝ.ΚΑ.).

 

Ένας άγνωστος χρήστης, μέσω της εφαρμογής chat «discord», έπεισε το ανήλικο κορίτσι να του στείλει γυμνές φωτογραφίες, να χαρακώσει τα χέρια της 19 φορές με ξυράφι και να πάρει υπνωτικά χάπια για να αυτοκτονήσει.

 

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ., Γιώργος Ευγενικός, ο οποίος ενημερώθηκε από τους σοκαρισμένους γονείς.


Το 12χρονο θύμα κρατά ερμητικά κλειστό το στόμα του και παρακολουθείται από ψυχολόγο, καθώς βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Δημοκρατικής. Αρνείται να αποκαλύψει οτιδήποτε έχει σχέση με τον άγνωστο και τις «δοκιμασίες» στις οποίες την υπέβαλε όλο αυτό το διάστημα.

 

Η καταγγελία έγινε από τη μητέρα του παιδιού στο ΙΝ.ΚΑ. πριν από μερικές ημέρες, η οποία παρατηρώντας αλλαγή στην συμπεριφορά του παιδιού της, αποφάσισε να δει τι συμβαίνει. Τότε ανακάλυψε την εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούσε το κορίτσι και ήρθε στην επιφάνεια η «ομηρία» του παιδιού το οποίο βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ.

 

Όπως ανακάλυψε η μητέρα, μέσα από τις συνομιλίες στην εφαρμογή, το παιδί εκβιάζεται ήδη ένα χρόνο, από 11 ετών, από χρήστη του οποίου τα στοιχεία είναι κρυφά και έγραφε στην αγγλική γλώσσα.

 

Οι γονείς του παιδιού ενημέρωσαν τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών Δωδεκανήσου Γιώργο Ευγενικό ο οποίος συνοδευόμενος από τους γονείς και τον γενικό γραμματέα του ΙΝ.ΚΑ κ. Μανώλη Ζερβό, επισκέφθηκαν την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χαρούλα Γιασιράνη την οποία και ενημέρωσαν λεπτομερώς. Στη συνέχεια, απευθύνθηκαν στο ΚΕΘΕΑ στη Ρόδο, όπου και ανέλαβε το παιδί ψυχολόγος. Όπως δήλωσε στη «δ» ο κ. Γιώργος Ευγενικός, ο ρόλος του ΙΝ.ΚΑ. είναι καθαρά συμβουλευτικός γι' αυτό και αμέσως, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, την ερχόμενη εβδομάδα οι γονείς του κοριτσιού συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο του ΙΝ.ΚΑ. κ. Λουκά Λαουδίκο, θα επισκεφθούν τον εισαγγελέα προκειμένου να τον ενημερώσουν για την σοκαριστική αυτή υπόθεση.

Πηγή – πληροφορίες: aegeanews.gr

 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ