ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΜΕ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ ΠΟΥ ΣΑΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΥΛΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ


Ελιές εκριζώθηκαν, ζημιές έγιναν σε αμπέλια, καταστροφές προκλήθηκαν σε σταβλικές εγκαταστάσεις από φαινόμενα ανεμοστρόβιλου που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Πυλίας, της Μεσσήνης και της Τριφυλίας τις πρώτες πρωινές ώρες. Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλου, έγινε καταγραφή ζημιών από κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας…

 

Ειδικότερα σε δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας επισημαίνονται σχετικά τα εξής: “Ανεμοστρόβιλος έπληξε τα ξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου περιοχές των Δήμων Πύλου – Νέστορος, Μεσσήνης και Τριφυλίας. Επλήγησαν οι κοινότητες Κουκουνάρας, Χατζή, Κρεμμυδίων, Χανδρινού και η ΔΕ Γαργαλιάνων στις θέσεις «Μάτι» και «Ρίκια». Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου κλιμάκια των Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας μετέβηκαν στις πληγείσες περιοχές για την καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών.

 

Οι κυριότερες ζημιές που καταγράφηκαν είναι εκριζώσεις ελαιοδέντρων και αποσπάσεις κλάδων, καταστροφές σε σταβλικές εγκαταστάσεις, σε αμπελοκαλλιέργειες καθώς και σε επιχείρηση ελαιοτριβείου.

 

Για τις παραπάνω ζημιές ενημερώθηκε ο ΕΛΓΑ και οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν αιτήματα αποζημιώσεων στους οικείους Δήμους”.

 

Πηγή – πληροφορίες: www.kalamatajournal.gr

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ