ΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΔΟΥΒΑΣ ΕΙΠΑΝ “GOODBYE”ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ


Ο Κουκούτσης έφυγε, ο Δούβας αναβαθμίστηκε…


Μπορεί να έφυγε μετά την καταδίκη του ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ο Δημήτρης Κουκούτσης, ωστόσο ο Γιάννης Δούβας,  που έχει εκλεγεί με τον συνδυασμό του καταδικασμένου, αναβάθμισε τη θέση του στο Δήμο. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, τον επέλεξε ως τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, κάτι που προκάλεσε μεγάλη ένταση χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Δούβα από την παράταξη του Δημήτρη Κουκούτση.

Ανακοινώθηκε στο Σώμα από τον ίδιο το δήμαρχο ότι εξαιτίας της παραίτησης του Δημήτρη Κουκούτση από τις θέσεις διοίκησης στα νομικά πρόσωπα του Δήμου, μεταξύ των οποίων και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, ορίζει στη θέση του παραιτημένου τον Γιάννη Δούβα.

Η πρόταση αρχικά δεν προκάλεσε καμία αντίδραση γιατί οι περισσότεροι από την αντιπολίτευση θεώρησαν ότι ο δήμαρχος αναφέρεται στον Παντελή Δρούγα, παράκουσαν και μπέρδεψαν τα επώνυμα Δούβας και Δρούγας.

Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι όμως άκουσαν καλύτερα το όνομα, ζήτησαν από το δήμαρχο να επαναλάβει ποιος ακριβώς μπαίνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ. Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος επανέλαβε ότι ορίζει τον Γιάννη Δούβα, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος έχει παρακολουθήσει όλες τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ως αναπληρωματικό μέλος του παραιτημένου Δημήτρη Κουκούτση, που δεν πήγαινε. Γνωρίζει λοιπόν τα θέματα, συνέχισε ο δήμαρχος και για το λόγο αυτό αποφάσισε να τον κάνει τακτικό μέλος.

Όταν ξεκαθαρίστηκε ποιο είναι το νέο τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν επίμονα επανάληψη της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Πολίτης και η δημοτική αρχή τόνισαν ότι η ψηφοφορία έχει γίνει και δεν μπορεί να επαναληφθεί αλλά και ότι αυτό το θέμα δεν χρειάζεται ψηφοφορία γιατί η νομοθεσία δίνει στο δήμαρχο το δικαίωμα να επιλέγει τα ⅗ των μελών των Δ.Σ. των νομικών προσώπων χωρίς να μπορεί κάποιος να εμποδίσει ή να ανατρέψει την επιλογή.


Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μαρία Αγγελή από την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη


Η Μαρία Αγγελή ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, με τον ισχυρισμό ότι η παράταξη προτιμά να μείνει σταθερή στον ιδεολογικό προσανατολισμό της αντί να συνάψει συνεργασία με τη δημοτική αρχή για το καλό του τόπου. Η δήλωση της ανεξαρτητοποίησης διαβάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο του Σώματος, Δημήτρη Πολίτη, ενώ ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση του Μανώλη Μάκαρη με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Ο Μανώλης Μάκαρης είπε ότι η ανεξαρτητοποίηση αυτή είναι αποτέλεσμα “καλέσματος αποστασίας” που έκανε ο δήμαρχος. Από την πλευρά του ο δήμαρχος μίλησε για πανικό που έχει κυριεύσει τον Μανώλη Μάκαρη με αποτέλεσμα να μειώνει και να προσβάλλει προσωπικότητες και συνεργάτες του μιλώντας για αποστασίες…


Η αντιπαράθεση έφτασε στα άκρα όταν ο δήμαρχος αναφερόμενος στα περί αποστασίας μίλησε για τα Ιουλιανά του ‘65, ενώ ο Μανώλης Μάκαρης τον κάλεσε να σταματήσει να μιλάει διαβάζοντας από τον υπολογιστή του και πιο συγκεκριμένα του είπε “διαβάζετε αυτά που σας έχουν γράψει οι σύμβουλοί σας, αυτά δεν είναι δικά σας λόγια,  που ξέρετε εσείς από αποστασίες; Έχετε αυτή την ιστορική γνώση να μιλήσετε για αποστασίες;” Ο Δήμαρχος σχολίασε τότε ότι “πρέπει να έχουμε κάποια πολιτική ηθική, να σκεπτόμαστε όταν μιλάμε” και ο Μανώλης Μάκαρης ανταπάντησε “Μιλάτε εσείς για πολιτική ηθική, που φέρατε τη Χρυσή Αυγή εδώ πέρα;”

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

Η Μαρία Αγγελή δεν συμμετείχε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως η δήλωση ανεξαρτητοποίησης που κατέθεσε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

 “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μάκαρη για την ευκαιρία που μου έδωσε να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση και να δηλώσω την εκτίμησή μου για το έργο που προσφέρει. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Μπρεχράκη και τον κ. Αναστασόπουλο για τη συνεργασία αλλά και όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν την παράταξη, την οποία πάντα θα σκέφτομαι με θετικά συναισθήματα. 

 

Σέβομαι την ιδεολογία και την πορεία κάθε ανθρώπου σε πολιτικούς χώρους παρόλα αυτά διαφωνώ στο να επηρεάζουν τις αποφάσεις μιας αυτοδιοικητικής παράταξης και να μπαίνουν ως εμπόδια σε συνεργασίες που αφορούν το καλό του τόπου.

 

Αναγνωρίζω στον κ. Μάκαρη και σε άλλα μέλη την προσπάθεια να υπάρχουν ισορροπίες, λογικό όμως είναι σε μια δημοκρατική παράταξη να κυριαρχεί η πλειοψηφία προς χάρη της ομοιογένειας της παράταξης αλλά και για να μπορώ να είμαι συνεπής στον εαυτό μου και στα πιστεύω μου οφείλω να προχωρήσω στην ανεξαρτητοποίησή μου από το συνδυασμό Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες”.

 

Σχολιάζοντας τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι η παράταξη έχει από το 2014 ξεκάθαρα προοδευτική κατεύθυνση, την οποία η Μαρία Αγγελή γνώριζε εξ αρχής. Είπε λοιπόν ότι ο πραγματικός λόγος της ανεξαρτητοποίησής της είναι η προσχώρησή της στην παράταξη του δημάρχου.

 

Παρόλα αυτά ευχήθηκε στην Μαρία Αγγελή καλή επιτυχία “στην καινούργια παράταξη στην οποία προφανώς θα εισχωρήσει”, καθώς επίσης δήλωσε ότι “χαιρόμαστε που μέσα από τις τάξεις του Ανοιχτού Δήμου έχουν δημιουργηθεί σημαντικά στελέχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

 

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής της παράταξης Καλαμάτα Ξεκινάμε. Συγκεκριμένα σχολίασε την απουσία της Μαρίας Αγγελής από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  όπως και του Γιάννη Δούβα, που επίσης ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του Δημήτρη Κουκούτση, λέγοντας: “Γιατί δεν είναι εδώ; Φοβούνται κάτι; Ντρέπονται; Αν υπάρχει ηθική στην πολιτική θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους”.


Πηγή – πληροφορίες: https://www.kalamatajournal.gr

 
 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ