ΟΣΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΜΕ 1.500 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ - ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΝΑΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ LOCKDOWN


Κλειστοί θα παραμείνουν οι ναοί καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown σύμφωνα με όσα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε μόλις, για τα μέτρα που θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες σε όλους τους χώρους λατρείας.

Ουσιαστικά στους ναούς θα εισέρχονται μόνο οι κληρικοί και τα απαραίτητα πρόσωπα για να τελούνται οι κεκλεισμένων θυρών ακολουθίες, ενώ οι μόνες στιγμές κατά τις οποίες θα επιτρέπεται είσοδος πιστών στους ναούς (μέχρι 9 άτομα) είναι στις κηδείες.

Η ΚΥΑ δεν αναφέρεται μεν σε αυτό που τους τελευταίους μήνες ως “ατομική προσευχή” όμως από τη στιγμή που οι πολίτες δεν θα μπορούν για κανέναν λόγο να εισέλθουν στο εσωτερικό των ναών, προκύπτει πως δεν επιτρέπεται.

Την ίδια στιγμή τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά για εκείνους που δεν θα πειθαρχήσουν. Ειδικά οι κληρικοί που δεν θα τηρήσουν τους κανόνες θα τιμωρηθούν με 1.500 ευρώ πρόστιμο.

Πηγή - πληροφορίες : https://orthodoxia.info

 

 

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ