ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ - 300 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ανακοίνωσε πως τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί για όσους πολίτες μετακινούνται χωρίς κυβερνητική άδεια.

Απευθύνοντας αυστηρές συστάσεις για τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του lockdown, o κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε πως οι έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς και σαρωτικοί, ενώ το ύψος του προστίμου για τις παραβάσεις έχει διπλασιαστεί. Έτσι, το πρόστιμο για μη προβλεπόμενη μετακίνηση ανέρχεται πλέον στα 300 ευρώ!

«Από αύριο, καθ'όλο το 24ωρο θα υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας, μόνο με sms για τους προβλεπόμενους λόγους. Απευθύνουμε έκκληση για λελογισμένη αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Αντιλαμβανόμαστε πως με την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, 300 ευρώ πρόστιμό είναι μία εξοντωτική ποινή καθώς οι περισσότεροι πολίτες βρίσκονται κάτω από το όριο της σχετικής φτώχιας και με δυσκολία ικανοποιούν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες.


Ο κ. Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων είπε:

Οι νεοσύλλεκτοι της επόμενης εβδομάδας θα μπορούν να συνοδεύονται και από τους 2 γονείς όταν παρουσιαστούν. Όλοι θα υποβληθούν σε rapid test.

Στις εξαιρέσεις μετακινήσεων δεν προβλέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα. Δεν επιτρέπεται κανένα από τα δύο.

Θα απαιτείται τεστ PCR 72 ωρών για είσοδο στη χώρα και από τα χερσαία σύνορα και αεροπορικώς

Από αύριο για επίσκεψη σε κομμωτήριο, θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 2 στα sms

Σε Σάμο δεν ισχύει η αποστολή sms για τις μετακινήσεις

Σε ό,τι αφορά την επέτειο του Πολυτεχνείου τόνισε: «Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, το Πάσχα, την 28η Οκτωβρίου, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της πανδημίας. Το ίδιο θα γίνει και με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι την υγειονομική κατάσταση»

 

Πηγή - πληροφορίες :  www.pronews.gr

 

 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ