ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ: ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ

“Είμαστε κοντά στους κτηνοτρόφους και στα προβλήματά τους” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην διεκδίκηση των αποζημιώσεων για την απώλεια εισοδήματος των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου στην περιοχή μας και ενημέρωσε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα εξετάσει το ζήτημα, με δεδομένο ότι το νομικό πλαίσιο δεν προβλέπει αποζημίωση για την περίπτωση αυτή.

Περαιτέρω, ο Αντιπεριφερειάρχης συνέστησε στους ιδιοκτήτες των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων την αυστηρή τήρηση των κανόνων που έχουν δοθεί από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η μετάδοση των κρουσμάτων στα υπόλοιπα ζώα, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια έλαβε άμεσα μέτρα. Ανέλυσε ότι, μετά την έκδοση απόφασης ορισμού ζώνης ελέγχου της ασθένειας, ακτίνας 20 περίπου χιλιόμετρα, ισχύουν πλέον για την περιοχή αυτή μέτρα προστασίας του ζωικού κεφαλαίου. Ένα από τα μέτρα είναι και οι ψεκασμοί, που ξεκίνησαν σήμερα από την ευρύτερη περιοχή Αρφαρών και θα συνεχιστούν, ώστε να καλύψουν το σύνολο των εκμεταλλεύσεων στην περιοχή ελέγχου.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη του τμήματος Κτηνιατρικής Μαρία Κωταντούλα, μίλησε για τα χαρακτηριστικά του ιού, την ισχυρή μεταδοτικότητα της ασθένειας, τις καιρικές συνθήκες της περιοχής μας που ευνοούν την κυκλοφορία του εντόμου που μεταφέρει  την ασθένεια, καθώς επίσης και στα αυστηρά μέτρα που πρέπει να τηρούνται από τους κτηνοτρόφους  για την προστασία του ζωικού τους κεφαλαίου.

Τόνισε επίσης ότι η υπηρεσία παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του φαινομένου, εποπτεύει τα συνεργεία ψεκασμών και έχει άμεση συνεργασία με του κτηνοτρόφους, παρέχοντάς τους συνεχώς οδηγίες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, τέλος, κατά τη διάρκεια των ψεκασμών στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της ευρύτερης περιοχής των Αρφαρών, ο Αντιπεριφερειάρχης παρευρέθηκε και επόπτευσε τις εργασίες από τα εξειδικευμένα συνεργεία, ενώ είχε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή - πληροφορίες : www.ppel.gov.gr

  

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ