ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Τρία σημαντικά έργα που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου απορρίφθηκαν από χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, αν και είχαν θετική αξιολόγηση. Πρόκειται για τους Ταξιάρχες στο Κάστρο του Αρχαγγέλου στην Πολίχνη, για την Αγία Κυριακή στο Πήδημα και για την Παναγίτσα στην Αίπεια. Τα έργα αυτά κόπηκαν γιατί εξαντλήθηκαν τα χρήματα που είχαν εξασφαλιστεί για την Πρόσκληση “Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία)”...

Πιο συγκεκριμένα απορρίφθηκε η αίτηση χρηματοδότησης του έργου “Αποκατάσταση Ιερού Ναού Ταξιαρχών Κάστρου Πολίχνης και του οχυρωματικού του περιβόλου”, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Επίσης απορρίφθηκε η αίτηση χρηματοδότησης του έργου “Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Πηδήματος και συντήρηση τοιχογραφιών”, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Τέλος απορρίφθηκε η αίτηση χρηματοδότησης του έργου “Αποκατάσταση Ιερού Ναού Παναγίτσας στην Αίπεια” με προϋπολογισμό 185.000 ευρώ.


Πηγή - πληροφορίες : https://www.kalamatajournal.gr

 

 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ