ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ

Στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Αντιμετώπισης Κρίσεων αναγκάστηκε να προσφύγει,  με επιστολή του, ο πρόεδρος των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας Καλαμάτας, προκειμένου να πάει στον καταυλισμό πόσιμο νερό, να δοθούν αντισηπτικά και να γίνει απολύμανση. Υποστηρίζει ότι έχουν ζητηθεί αυτά από το Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος όμως το μόνο που έκανε ήταν να μοιράσει φωτοτυπίες για τη χρήση της μάσκας και το πλύσιμο των χεριών!...

Ειδικότερα ο πρόεδρος των τσιγγάνων, Βασίλης Δημητρίου, στην επιστολή του στον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, την οποία κοινοποίησε και στον πρωθυπουργό,  στον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Σταμάτη, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας και στο συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σημειώνει τα εξής:

 

“Αξιότιμε κύριε Χαρδαλια, ονομάζομαι Βασίλης Δημητρίου και είμαι πρόεδρος του καταυλισμού των Ελλήνων Τσιγγάνων (φυλή Χαλκιδέων) που βρίσκεται στην περιοχή Αγίας Τριάδος στην πόλη της Καλαμάτας.

Στον καταυλισμό μας μένουμε περίπου 250 άνθρωποι. Από την πρώτη στιγμή του δεύτερου κύματος της πανδημίας ζητήσαμε τη συνδρομή του δήμου Καλαμάτας, ώστε να συμβάλουμε ουσιαστικά σε αυτή την εθνική προσπάθεια περιορισμού του covid 19.

Μάλιστα ενημερώσαμε και τον Γενικό γραμματέα κοινωνικής αλληλεγγύης  για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό μας (δεν υπάρχει πόσιμο νερό , ρεύμα και αποχέτευση).

Από  τις αρχές Αυγούστου ζητήσαμε από το δήμαρχο Καλαμάτας να έχουμε επάρκεια νερού και να είναι και πόσιμο.

Μέχρι και σήμερα έχει αδιαφορήσει !!!

Παρενέβη και ο Γ.Γ κύριος Γιώργος Σταμάτης με σαφής οδηγίες στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για τον covid19.

Χθες (11/11/2020) μετά από παρέμβαση  του κ. Σταμάτη έστειλαν από το δήμο Καλαμάτας μία υπάλληλο και μοίρασε σε φωτοτυπία οδηγίες για το πώς φοράμε μάσκα και πως πλένουμε χέρια.

Μετά από αυτό το αδιανόητο γεγονός ζητήσαμε τόσο τηλεφωνικά όσο και γραπτώς  από το δήμαρχο να εφαρμοστούν οι οδηγίες του Γενικού γραμματέα , όμως μέχρι και τώρα μας αγνοούν!

Στον καταυλισμό δεν υπάρχει επάρκεια νερού και δεν μας έχουν προμηθεύσει ούτε πόσιμο νερό ούτε αντισηπτικά , ούτε μία απολύμανση!

 

Χωρίς να θέλουμε να σας κουράσουμε με άλλες λεπτομέρειες παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας …!  

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ

Του Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων ( φυλή Χαλκιδέων) Αγίας Τριάδος Καλαμάτα

 

Πηγή - πληροφορίες : www.kalamatajournal.gr

 

 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ