Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Την Πάτρα και τους κατοίκους της που δεν είχαν την ευκαιρία όπως γίνεται κάθε χρόνο να προσκυνήσουν την κάρα του Αγίου Ανδρέα, ευλόγησε σήμερα ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Ο κ. Χρυσόστομος αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία πήρε την κάρα του πολιούχου Αγίου Ανδρέα και τη μετέφερε στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Γεωργίου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ευλογήσει τους κατοίκους της Πάτρας, που για πρώτη φορά φέτος δεν κατάφεραν να εορτάσουν με τον συνήθη τρόπο, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Λίγο νωρίτερα ο μητροπολίτης Χρυσόστομος είχε λιτανεύσει την καρά του Αγίου Ανδρέα πέριξ του ναού, τελώντας δέηση στα προπύλαια του ναού.

Να θυμίσουμε ότι από χθες το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν τον ναό του πολιούχου Πατρών, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί συγκέντρωση πιστών λόγω της εορτής του Αγίου Ανδρέα.

Φωτογραφίες: Flamis.gr

Πηγή - πληροφορίες : https://orthodoxia.info

 

 


 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ