ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ «ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ» ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ COVID19

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών κρατικού θεραπευτηρίου νοσοκομείου Λέρου.

Η ένωση γιατρών του κρατικού θεραπευτηρίου νοσοκομείου Λέρου  με ανακοίνωσή της καταγγέλει πως επί 12 μέρες βρίσκονταν «ξεχασμένα» τα δείγματα για covid19 από υπαλλήλους του ΕΟΔΥ μέσα στο πλοίο της γραμμής!

 

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

 

Το Σάββατο 31/10/2020 παραδόθηκε από το πλοίο της γραμμής στο Κ.Υ. Πάτμου , κατά λάθος , κιβώτιο που περιείχε βιολογικό υλικό 50 περίπου  δειγμάτων προς εξέταση για ανίχνευση του ιού  SARS-COV-2, με έκπληξη είδαμε ότι το υλικό αυτό είχε παρθεί   στις 19/10/2020 από υπαλλήλους του Ε.Ο.Δ.Υ και αφορούσε ασθενείς μας στην Λέρο του ψυχιατρικού τομέα, του Π.Ι.Κ.Π.Α και του γηροκομείου .

 

Προφανώς το υλικό παρέμεινε στην κατάψυξη του πλοίου εδώ και 12 ημέρες χωρίς να το αναζητήσει κάποιος.

 

Επιπρόσθετα κατά την πάγια τακτική του Ε.Ο.Δ.Υ σε ερώτηση της υπεύθυνης επιτροπής του Νοσοκομείου  Λέρου  για το αποτέλεσμα της ανίχνευσης στους ασθενείς μας,  είχε δοθεί η απάντηση προ ημερών « ότι δεν υπάρχει ειδοποίηση από το εργαστήριο, επομένως όλο το προς εξέταση υλικό είναι αρνητικό για τον ιό ».

 

Οι ευθύνες της Διοίκησης του Ε.Ο.Δ.Υ  αλλά και της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ως προς την προχειρότητα του μηχανισμού που έχει στηθεί, για την μεταφορά βιολογικών υλικών προς εξέταση και κατά συνέπεια στην ανίχνευση και πρόληψη της νόσου.

 

Οι κυβερνητικές ευθύνες αλλά και εκείνες της περιφέρειας , τοπικής διοίκησης  πολλαπλασιάζονται και με το γεγονός της μη ύπαρξης μονίμου κλιμακίου του Ε.Ο.Δ.Υ στα νησιά της Λέρου και Πάτμου.

 

Η υγεία μας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ούτε με «εκ των υστέρων πράξεις»(απάντηση του Ε.Ο.Δ.Υ σε ερώτηση μας ήταν ότι θα ξαναπαρθούν τα δείγματα),  ούτε με «ευχολόγια» ούτε βέβαια αδυνατίζοντας συνολικά το δημόσιο σύστημα Υγείας με πρακτικές «ράβε-ξήλωνε», μετατρέποντας το σε ΕΣΥ «μίας και μοναδικής νόσου», όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα περιορισμού των τακτικών χειρουργείων κ.λ.π .

 

Τα ίδια τα γεγονότα ομολογούν ότι κυβέρνηση και τοπικές αρχές δεν έχουν σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία! Η εγκληματική καθυστέρηση στην θωράκιση του συστήματος υγείας, αποδεικνύει ότι η προστασία της υγείας του λαού μας είναι έξω από τους πολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γ. Γραμματέας

 

Γ. Τσουκαλάς                                                                     Β. Θεοτοκάτου

 

Πηγή - πληροφορίες : http://aegeanews.gr

  

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ