ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΟΠΩΣ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ, ΡΕΥΜΑ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ WIFI,


Αίτημα για εισαγγελική παραγγελία υπέβαλαν σήμερα οι εκπρόσωποι των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας στην Εισαγγελία. Ζητούν τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα. Τονίζουν μάλιστα ότι έχουν γίνει συστάσεις στο Δήμο Καλαμάτας προκειμένου να φροντίσει σχετικά, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο από την πλευρά του Δήμου δεν υπάρχει ανταπόκριση. Οι εκπρόσωποι των τσιγγάνων σημειώνουν ότι η εισαγγελική αρχή εξέδωσε άμεσα εισαγγελική παραγγελία για την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας. Επισημαίνουν ακόμη ότι η Ελλάν Πασσέ, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία τσιγγάνων, χαιρετίζει αυτή την πρωτοβουλία και εξέλιξη…

Σε σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό της Ελλάν Πασσέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνονται τα εξής:

 “Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας: Ηχηρό μήνυμα προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την κατεπείγουσα ανάγκη ύπαρξης πόσιμου νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και αποχέτευσης στον τσιγγάνικο καταυλισμό της Αγίας Τριάδος Καλαμάτας.

Σήμερα, 17/11/2020, ο Σύλλογος Ελλήνων Τσιγγάνων (Φυλή Χαλκιδαίων) Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, διά του Προέδρου κ. Βασίλη Δημητρίου, του μέλους κ. Διαμαντή Δημητρίου και της πρώην δημοσιογράφου και ακτιβίστριας, κ. Γεωργίας Φάσσου, επισκέφτηκε το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και υπέβαλε αίτημα για εισαγγελική παραγγελία.

Ενημέρωσαν την κυρία Εισαγγελέα υπηρεσίας για τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και τη μη συμμόρφωση του Δήμου Καλαμάτας, παρά τις σαφείς κρατικές οδηγίες και τις επανειλημμένες συστάσεις στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. Συγκεκριμένα, ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας γίνονται προσπάθειες επικοινωνίας με το Δήμο Καλαμάτας, ενώ παρενέβη προσωπικά και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γ. Σταμάτης, χωρίς καμία ανταπόκριση. 

Εν μέσω πανδημίας περίπου 250 άτομα ζουν χωρίς τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά, όπως πόσιμο νερό, ρεύμα, αποχέτευση και WiFi, στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Η Δικαιοσύνη ανταπεξήλθε κατανοώντας τις επιτακτικές ανάγκες, εκδίδοντας άμεσα εισαγγελική παραγγελία για αποκατάσταση της παροχής ρεύματος και νερού στον καταυλισμό. Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ χαιρετίζει αυτή την απόφαση και ευελπιστεί όλοι οι Δήμοι της χώρας με καταυλισμούς Ρομά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να παρέχουν τη στήριξη που οφείλουν”.

Πηγή - πληροφορίες : www.kalamatajournal.gr


 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ