ΟΙ ΡΟΜΑ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΙ «ΕΣΤΕΙΛΑΝ» ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 36ΧΡΟΝΟ

Δύο μήνες σχεδόν μετά το τραγικό συμβάν της Πιπερίτσας και η Μεσσήνη ακόμα δεν έχει βρει την ηρεμία της… Ύστερα από το επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδας στο νεκροταφείο, το απόγευμα σημειώθηκε νέα ένταση στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί Ρομά είχαν συγκεντρωθεί στην οικία του 18χρονου ομόφυλου τους που σκοτώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, διαπληκτίστηκαν με ένα 36χρονο γείτονα που επέστρεφε στο σπίτι του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν. .

Συγγενείς του νεαρού έφτασαν στο σημείο και δημιουργήθηκε επεισόδιο με τους συγκεντρωμένους Ρομά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 36χρονος, γιος αυτοδιοικητικού και πρώην Αντιδημάρχου του Δήμου Μεσσήνης, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς έφερε  τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ παρέμεινε και κατά τη διάρκεια της νύκτας για νοσηλεία.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο “Θάρρος” ο πατέρας, του θύματος της επίθεσης, δεν υπήρξε κανένας διαπληκτισμός, οι συγκεντρωμένοι Ρομά επιτέθηκαν αναίτια και χωρίς καμία αφορμή στον γιό του που επέστρεφε εκείνη την ώρα στην οικία του

Η ένταση μεταφέρθηκε και στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, όπου ομάδα Ρομά βρέθηκε εκεί αμέσως μετά το επεισόδιο στο κέντρο της πόλης, αντέδρασε όταν βρήκε κλειστή την πόρτα (λόγω των μέτρων προστασίας της πανδημίας) και προκάλεσε φθορές, «τραμπουκίζοντας» ταυτόχρονα όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός.

Τόσο στο κέντρο της Μεσσήνης όσο και στο Κέντρο Υγείας έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Το κλίμα στη “γειτονιά” της οδού Καρόλου, λίγα μέτρα μακριά από το κέντρο της Μεσσήνης,  όπου έγινε το επεισόδιο είναι τεταμένο και στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Πηγή - πληροφορίες : https://www.tharrosnews.gr

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ