ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ Α7 ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 25 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ 2024

Προϋπολογισμό 233,7 εκ. ευρώ έχουν τα 9 έργα βελτίωσης οδικών αξόνων της Μεσσηνίας, που προτάθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο εξειδίκευσης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών 2017-2037.

Η Περιφέρεια προώθησε τις εν λόγω προτάσεις προς την επιτελική δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

        Αναλυτικά η Περιφέρεια προτείνει τα εξής έργα:

 

1)        Παράκαμψη Γιάλοβας με προϋπολογισμό 20 εκ. ευρώ, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2023.

 

2)        Βελτίωση του δρόμου Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη και Αρσινόη - Αρχαιολογικός χώρος με προϋπολογισμό 19,27 εκ. ευρώ, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2023.

 

 

3)        Βελτίωση της εθνικής οδού Καλαμάτα - Αρεόπολη στα τμήματα Βέργα - Σωτηριάνικα, παράκαμψη Καρδαμύλης, Στούπα - Άγιος Νικόλαος και Πλάτσα Άγιος Νίκωνας με προϋπολογισμό 30 εκ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.

 

4)        Βελτίωση της εθνικής οδού Ριζόμυλος - Κορώνη στα τμήματα Καλαμάκι - Χράνοι και παράκαμψη Χαροκοπιού με προϋπολογισμό 20 εκ. ευρώ, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2025.

 

 

5)        Παραλιακή διασύνδεση των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης με γέφυρα στον Πάμισο και η βελτίωση της 7ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Βαλύρα –Σκάλα - Μελιγαλάς - Ζευγολατιό - Διαβολίτσι με προϋπολογισμό 15 εκ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024.

 

6)        Κατασκευή του δρόμου Αρφαρά - Λάμπαινα που θα συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Α7 με την Αρχαία Μεσσήνη, με προϋπολογισμό 25 εκ. ευρώ, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2024.


7)        Σύνδεση του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο με το δρόμο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού έχει προϋπολογισμό 4,5 εκ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

 

8)        Βελτίωση της εθνικής οδού Καλό Νερό - Τσακώνα με προϋπολογισμό 80 εκ. ευρώ, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2025.


9)        Βελτίωση της 9ης εθνική οδού, στα τμήματα Καλό Νερό - Κυπαρισσία - Φιλιατρά και Χώρα - Ρωμανός με προϋπολογισμό 20 εκ. ευρώ, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2025.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προταθεί επίσης η κατασκευή του δρόμου Λεύκτρο - Μεγαλόπολη - Αρχαία Ολυμπία - Πύργος, με προϋπολογισμό 100 εκ. ευρώ, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2027.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ