Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ

Δυστυχώς, φέτος δεν εορτάστηκε ο Άγιος Σεβαστιανός με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, όπως είθισται λόγο των εξαιρετικών και δύσκολων στιγμών, που βιώνουμε ως κοινωνία από τις αποφάσεις των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου γιορτάζει ο Άγιος Σεβαστιανός και πανηγυρίζει ο μοναδικός Ιερός Ναός στην Ορθόδοξη Ελλάδα!

Το «Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας»,  η μοναδική και ανεξάρτητη έγκυρη ενημερωτική σελίδα   στέλνει  τις  ευχές της για χρόνια πολλά  στο  282 Μ/Κ ΤΕ στο Στρατόπεδο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ»  και σε όλη την όμορφη Κω χρόνια πολλά, αλλά και σε όλους όσους και όσες έχουν την χαρά να εορτάζουν!

Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι προσευχόμαστε διακαώς και με θερμή καρδιά  στον δωροδότη θεό, στην Υπεραγία Θεοτόκο και  ιδιαίτερα, στον Άγιο Σεβαστιανό,  που όπως το απολυτίκιο του λέει: «δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σοῦ, πάσιν ἰάματα»  να δώσουν γρήγορα την λύτρωση από αυτήν την ασθένεια και να ιαθούν όλες οι ασθένειες, που ταλαιπωρούν τα πλάσματα του Θεού. 

Ο Άγιος Σεβαστιανός είναι χριστιανός άγιος και μάρτυρας. Λέγεται ότι θανατώθηκε κατά τη διάρκεια του διωγμού των Χριστιανών που έκανε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός. Συχνά, απεικονίζεται στην τέχνη και τη λογοτεχνία δεμένος σε ένα δέντρο και καρφωμένος με βέλη. Αυτή είναι η πιο κοινή καλλιτεχνική απεικόνιση του αγίου. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν θρύλο, ο ίδιος διασώθηκε και θεραπεύθηκε από την Λουκινα  της Ρώμης. Λίγο αργότερα επέκρινε το πρόσωπο του Διοκλητιανού και ως εκ τούτου χτυπήθηκε με ρόπαλα μέχρι θανάτου. Τιμάται στην Καθολική και στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Οι λεπτομέρειες του μαρτυρίου του Αγίου Σεβαστιανού πρώτη φορά ειπώθηκαν τον 4ο αιώνα από τον επίσκοπο Αμβρόσιος Μεδιολάνων, στο κήρυγμά του (αριθμός 22) στον Ψαλμό 118. Ο Αμβρόσιος δήλωσε ότι ο Σεβαστιανός ήρθε από το Μιλάνο και ότι είχε ήδη τιμηθεί εκεί εκείνη τη στιγμή. Θεωρείται ως άγιος των στρατιωτών και των αθλητών, που φορούν συχνά μετάλλιο του ως ευσεβής.

Φωτογραφίες από παλαιότερες εορτές 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ