ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ: ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ, ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ, ΗΤΑΝ ΒΙΑΣΜΕΝΟ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΛΙΣ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ


Μια ανατριχιαστική εικόνα αντίκρισαν οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Λέσβου στο Καρά Τεπέ το βράδυ της Δευτέρας. Μέσα στις λάσπες, ακίνητο σχεδόν και παγωμένο, ήταν ένα κοριτσάκι μόλις τριών ετών. Σύμφωνα με τον ιστότοπο stonisi.gr, ο γιατρός που το εξέτασε διαπίστωσε αμέσως πως το τρίχρονο κοριτσάκι έφερε σαφή σημάδια βιασμού.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εκ των πραγμάτων τέθηκε υπό την προστασία των υφιστάμενων θεσμών. Άλλωστε δεν θα μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς. Η αγριότητα του συμβάντος αλλά και η βάρβαρη πραγματικότητα που κυριαρχεί στον οικισμό του Καρά Τεπέ δεν αφήνουν περιθώρια.

Όπως λένε αυτοί που ξέρουν τι ακριβώς συνέβαινε στο παρελθόν στη Μόρια και τώρα στο Καρά Τεπέ, τα φαινόμενα βιασμού ανηλίκων είναι πολύ συχνά, αλλά αφορούν μεγαλύτερες ηλικίες.

Συνήθως τα θύματα είναι παιδιά ηλικίας 14, 15 και 16 ετών, αγόρια και κορίτσια. Είναι σπάνιο να αντιμετωπίζουν οι Αρχές βιασμό μωρού ή μικρού παιδιού τριών ετών. Και όμως. Άνθρωποι που είχαν σχέση στο παρελθόν με τη Μόρια και τώρα με το Καρά Τεπέ εξηγούν στο zougla.gr τη θλιβερή πραγματικότητα.

Όπως επισημαίνουν, «δυστυχώς τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά. Συνήθως πέφτουν θύματα βιασμού ανήλικα παιδιά ηλικίας 14-16 ετών. Υπάρχουν όμως και περιστατικά στα οποία τα θύματα είναι πολύ μικρότερης ηλικίας, όπως στην προκειμένη περίπτωση με το τρίχρονο κοριτσάκι».

Στην ερώτηση πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι που ζουν εκεί και οι οικογένειές τους να διατρέχουν τέτοιο κίνδυνο, οι ίδιες πηγές απαντούν πως σε αυτό παίζει ρόλο το γεγονός πως η δομή είναι αχανής, ενώ το βράδυ δεν υπάρχει καθόλου εξωτερικός φωτισμός παρά μόνο εντός των σκηνών.

«Οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι. Προσπαθούν να επιβιώσουν και τα παιδάκια κυκλοφορούν στη δομή χωρίς τη σωστή επίβλεψη. Το βράδυ δεν υπάρχει καθόλου φως. Ακόμα και οι αστυνομικοί που φυλούν τις εγκαταστάσεις κινούνται με τον προσωπικό τους φακό. Έτσι, αν συμβεί κάτι τη νύχτα, δύσκολα γίνεται αντιληπτό» αναφέρουν.

Παράλληλα, λόγω και των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν εκεί, πολύ συχνά είναι και τα φαινόμενα βίας, παρά την αυξημένη αστυνόμευση.

«Συχνά σημειώνονται συμπλοκές και ξυλοδαρμοί. Όταν ζεις σε τέτοιες συνθήκες τα νεύρα είναι τεταμένα, έτσι δεν θέλει και πολύ για να γίνει το κακό» διευκρινίζουν.

 

Πηγή - πληροφορίες : https://www.zougla.gr

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ