ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Όπως δήλωσε στο thraki.com.gr ο μητροπολίτης Παντελεήμων, οι ναοί της επαρχίας του θα παραμένουν ανοικτοί για τους πιστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ώστε, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, οι πιστοί να μπορούν να περνούν, να ανάβουν το κερί τους και να παραμένουν για λίγα λεπτά για να προσευχηθούν.

“Θα πρέπει να ενδιαφερθούμε και για την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Να μην βγούμε δηλαδή από αυτήν την περίοδο της καραντίνας, με ψυχολογικά προβλήματα”, τόνισε ο μητροπολίτης Ξάνθης στο thraki.com.gr, ενώ επιπλέον ανακοίνωσε πως οι πιστοί θα μπορούν για λίγη ώρα μετά το τέλος της θείας λειτουργίας να προσέρχονται για να κοινωνήσουν.

“Έτσι λοιπόν δεν στερείται κανείς του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας γιατί πρέπει να σας πω ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Είναι αυτό που μας θωρακίζει, είναι το Φάρμακο της Αθανασίας όπως λέγουν οι πατέρες”, σημειώνει ο κ. Παντελεήμων, διευκρινίζοντας ότι τα παραπάνω θα ισχύουν μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου (μέχρι την ημέρα δηλαδή που έχει παραταθεί το lockdown), εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να ελαφρύνουν τα μέτρα όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα.


Πηγή - πληροφορίες : thraki.com.gr

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ