ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΚΛΗΡΟΥ LOCKDOWN "ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΑ

Σε καθεστώς σκληρού lockdown μπαίνουν 3 περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου σε έκτακτη ενημέρωση από τη Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα, αυστηρότερη «καραντίνα» θα επιβληθεί στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα και τη Μάνδρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο, Παρασκευή και θα παραμείνουν για επτά ημέρες.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται έπειτα από σχετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και τις προειδοποιήσεις των υπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση καθώς το ιικό φορτίο δεν υποχωρεί παρά τα μέτρα που εφαρμόζονται.

Έτσι από αύριο αυστηροποιούνται τα μέτρα στους παραπάνω δήμους με την επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί, εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο για μετακινήσεις από την οικία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως και με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Δεύτερον αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου ακόμα και με τη μέθοδο του click away, των κομμωτηρίων των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων. Αποφασίζεται η αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν θα ξεπερνούν τα δέκα άτομα καθώς και αναστολή ελεύθερης πρόσβασης για ατομική προσευχή. Επίσης αποφασίζεται η μαζική εφαρμογή ελέγχου στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με Rapid test. Επίσης αποφασίζεται η εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΠΥΥ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων

 

Τα μέτρα που θα ισχύουν στο νέο αυτό lockdown είναι τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί (εξαιρούνται μόνον οι εργαζόμενοι)

Κλείνουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, κέντρα περιποίησης νυχιών, επιβάλλεται οριστική αναστολή λιανεμπορίου, ακόμα και με τη μέθοδο του Click Away

Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών

Αναστολή εκκλησιαστικών τελετών με εξαίρεση κηδείες παρουσία έως 10 ατόμων

Μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό με rapid test και ιχνηλάτηση των επαφών

Εντατικοποίηση ελέγχων σε εργαζομένους των επιχειρήσεων

Μοριακός έλεγχος κάθε 5 ημέρες σε εργαζόμενους και τρόφιμους σε γηροκομεία

Διανομή μασκών στον πληθυσμό

Απομόνωση σε ειδικούς χώρους ασθενών που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομεία

Τεστ σε πωλητές για τη μεταφορά εμπορευμάτων ανά τριήμερο.

Εντατικοποίηση ελέγχων τήρησης των μέτρων.


Πηγή - πληροφορίες : https://www.zougla.gr

 

 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ