ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: “ΠΡΑΞΗ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ” (video)

Τη σημερινή μορφή της έμπρακτης φιλανθρωπίας η οποία είναι η προστασία των συνανθρώπων μας από τον κορονοϊό αλλά και ο εμβολιασμός υπογράμμισε στην ομιλία του ο Mητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Από τον πανηγυρίζοντα ναό του Aγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, όπου προέστη της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ο Mητροπολίτης Μεσσηνίας μίλησε για την επικαιρότητα που έχει το παράδειγμα φιλανθρωπίας του Aγίου Νικολάου στις μέρες μας, συνδέοντάς το, μάλιστα, με τα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

«Αυτό που χαρακτηρίζει τον Aγιο Νικόλαο είναι το πνεύμα της φιλανθρωπίας. Για τους ασθενείς είναι ο ιατρός, για αυτούς που δοκιμάζονται η παρηγορία. Η φιλανθρωπία δεν είναι μόνο μια κατάσταση συναισθηματική, αλλά εκφράζεται μέσα από πράξεις. Ίσως αυτή τη στιγμή να μην είναι απαραίτητη η φιλανθρωπία όπως την είχαμε κατανοήσει μέχρι πρότινος, ως προσφορά χρημάτων και ειδών για την επιβίωση», επισήμανε ο κ. Χρυσόστομος.

«Η σημερινή διάσταση της  έμπρακτης φιλανθρωπίας είναι να συμβάλλουμε όχι να κρατηθεί ο καθένας από εμάς ατομικά στη ζωή αλλά να επιβιώσουμε όλοι μαζί και να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία της ζωής. Να τηρεί ο καθένας μας τα μέτρα υγιεινής, να φορά τη μάσκα του, να κρατά αποστάσεις», εξήγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, προσθέτοντας ότι «θα έρθει ακόμη μια απαίτηση έμπρακτης φιλανθρωπίας προς τον συνάνθρωπό μας που θα είναι ο εμβολιασμός. Αυτή η κίνηση του εμβολιασμού κατά της πανδημίας θα είναι μια πράξη ηθική και μια έκφραση ανθρωπιάς στη ζωή μας και στη ζωή των συνανθρώπων μας».

Ακόμη, ο κ. Χρυσόστομος έκανε λόγο για την αδυναμία του ανθρώπου απέναντι στον ιό. «Η πράξη της έμπρακτης φιλανθρωπίας προς τον συνάνθρωπο μας βγάζει από την αυτάρκεια του ατομισμού και του εγωισμού μας. Ήρθε ένας ιός για να επιβεβαιώσει ότι ο άνθρωπος δεν είναι αυτάρκης, δεν μπορεί από μόνος του να νικήσει τίποτα. Δεν έχει την αυτονομία, την αυτοτέλεια, την αυτοπεποίθηση γιατί μπροστά σε έναν ιό όλα αυτά καταρρίπτονται. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να αρκεστεί στην αυτάρκειά του μπροστά στον ιό αλλά ζητά τη συμπαράστασή των άλλων, των ιατρών και θεραπευτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή - πληροφορίες : https://orthodoxia.info

 

 
  

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ