ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ 2015 ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ 2021

Βίντεο από τα Θεοφάνεια του 2015 προέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ εμφανίζοντάς το ως σημερινό, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων.

Το ρεπορτάζ σχετικά με “παραβιάσεις μέτρων” και “παραφωνίες” κατά τον σημερινό εορτασμό των Θεοφανείων, ξεκινά με εικόνες από τη Νάξο, όπου ο ιερέας μαζί με πιστούς έχουν επιβιβαστεί σε καΐκι. Ο ιερέας τελεί τον αγιασμό των υδάτων και στη συνέχεια κάποιος από τους πιστούς βουτάει στα παγωμένα νερά. 

Η δημοσιογράφος επισημαίνει πως “οι πιστοί δεν φορούν μάσκα. Ούτε ο ιερέας, ούτε οι πιστοί”.

Μόνο που το εν λόγω οπτικό υλικό προέρχεται από το 2015, όπως φαίνεται καθαρά στο επόμενο βίντεο με ημερομηνία ανάρτησης 6 Ιανουαρίου 2015.

Το ίδιο περιεχόμενο φαίνεται πως έχει μεταφορτωθεί και σήμερα, από άλλον χρήστη του YouTube, όπως φαίνεται και από τον τίτλο όμως, είναι ξεκάθαρο πως προέρχεται από το 2015. 

 

 

 

Πηγή - πληροφορίες : https://orthodoxia.info

 

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ