ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22.01.2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΜΑΚΗ ΤΣΙΤΑ


Στις 22 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ., το Εργαστήριό μας οργανώνει τη δεύτερη φετινή διαδικτυακή του εκδήλωση, με ομιλητές τους κκ. Δημήτρη Αγγελή και Μάκη Τσίτα, οι οποίοι θα αναφερθούν στις προκλήσεις που ανοίγονται με τη λειτουργία ηλεκτρονικών περιοδικών για τη λογοτεχνία και το βιβλίο και θα συζητήσουν με το κοινό. Όσοι έχουν ήδη εγγραφεί στην οικεία πλατφόρμα, θα λάβουν αυτοματοποιημένο μήνυμα με τον απαραίτητο σύνδεσμο, δύο ημέρες πριν από την εκδήλωση. Όσοι δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στις εκδηλώσεις, μπορούν να το κάνουν, από τις 7 έως τις 19 Ιανουαρίου 2021, στην πλατφόρμα που σημειώνεται στην επισυναπτόμενη αφίσα, ώστε να λάβουν και αυτοί τον σχετικό σύνδεσμο. Θα είναι χαρά μας να σας δούμε, έστω και διαδικτυακά, στις 22.01.!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των δωρεάν διαδικτυακών εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή, 22.01.2021 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή ομιλία των Δημήτρη Αγγελή και Μάκη Τσίτα, με θέμα Μπροστά στην πρόκληση των ηλεκτρονικών περιοδικών για το βιβλίο, με τη χρήση της πλατφόρμας zoom (σε όσους έχουν εγγραφεί θα αποσταλεί ηλεκτρονικά ο οικείος σύνδεσμος).

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ των ομιλητών

Ο Δημήτρης Αγγελής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι ποιητής και δοκιμιογράφος, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού Φρέαρ και συνδιευθυντής της ετήσιας έκδοσης Ανθίβολα. Έχει εκδώσει έως σήμερα ποιητικές συλλογές, δοκίμια, μελέτες και διηγήματα. Έχει τιμηθεί με βραβείο μετάφρασης του Ιδρύματος Corda, με το Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών για τη συλλογή του Επέτειος (2009) και με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για την ποιητική συλλογή Ένα ελάφι δακρύζει πάνω στο κρεβάτι μου (2016, από κοινού με το βιβλίο Η τρίτη γενιά της Σοφίας Κολοτούρου). Στην ισπανική γλώσσα έχουν κυκλοφορήσει το βιβλίο του Aniversario καθώς και η ανθολογία ποιημάτων του Si fuera tu noche.

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων, αρχικά ως αρχισυντάκτης του περιοδικού Περίπλους και εν συνεχεία ως συνεκδότης και διευθυντής του περιοδικού Index. Από το 2012 διευθύνει το ενημερωτικό site για το βιβλίο και τον πολιτισμό Diastixo.gr. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Έργα του έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες. Θεατρικά του έχουν ανεβεί σε διάφορες σκηνές, ενώ στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και ενήλικες, έλαβε το European Union Prize for Literature (2014) και τιμήθηκε από διάφορους φορείς.

Η δήλωση συμμετοχής, για συμπληρωματικές εγγραφές στις διαδικτυακές εκδηλώσεις, θα είναι διαθέσιμη στο: https://forms.gle/WPiuwijoVGGCXkoF7, από 7.01.2021 έως 19.01.2021, προκειμένου να σταλεί ηλεκτρονικά ο οικείος σύνδεσμος.


Εκ του Εργαστηρίου
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ