ΣΟΚ: ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΟΣΗΣΑΝ 40 ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Το νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το σύνολο των ηλικιωμένων που διαβιούν στο γηροκομείο «Θαλερός» στο Μαρούσι εμβολιάστηκαν κατά του Covid-19 στις 12 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της PFIZER για να λειτουργήσει αποτρεπτικά το εμβόλιο και για να προστατεύει ο άνθρωπος αποτελεσματικά από τη νόσο, πρέπει να ολοκληρωθεί ένας κύκλος τριών εβδομάδων την τελευταία ημέρα του οποίου λαμβάνεται η επαναληπτική δόση. Από εκείνη την στιγμή και μετά ο οργανισμός  του εμβολιασμένου  θεωρητικά προστατεύεται.

Την 12η Ιανουαρίου λοιπόν εμβολιάστηκαν όλοι οι ηλικιωμένοι αλλά και οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο «Θαλερός». Όμως στις 22 Ιανουαρίου, δέκα εικοσιτετράωρα μετά τον εμβολιασμό μία εργαζόμενη στην μονάδα φιλοξενίας τηλεφώνησε και ενημέρωσε την διοίκηση του γηροκομείου πώς ο σύζυγός της και αυτή είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται πώς η  εργαζόμενη είχε λάβει την 1η δόση του εμβολίου στις 12 Ιανουαρίου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ. Ήταν την περασμένη Παρασκευή. Τελικά το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο γηροκομείο την Κυριακή 24 Ιανουαρίου οπότε και υποβλήθηκαν στα ειδικά τεστ οι τρόφιμοι και το προσωπικό. Λίγο αργότερα οι πάντες αντιλήφθηκαν πως είχαν να κάνουν με έναν εκρηκτικό πυρήνα μετάδοσης του Covid-19.

Η διοίκηση του γηροκομείου «Θαλερός» στο Μαρούσι δηλώνει στην Ζούγκλα πώς είχαν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα και μέχρι σήμερα είχαν  τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα από τις 8 Μαρτίου του 2020 είχε επιβληθεί απαγόρευση επισκέψεων στην μονάδα του γηροκομείου. Μετά την επιβολή ολικού lockdown όλοι οι εργαζόμενοι έμειναν εντός των εγκαταστάσεων για 15 ημέρες. Επίσης, μετά την άρση των μέτρων η διοίκηση του γηροκομείου επέβαλε με δική της πρωτοβουλία ειδικά μέτρα  προστασίας. Στολές, μάσκες, γάντια, παραβάν πλεξιγκλάς για τους επισκέπτες οι οποίοι τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις από τους ηλικιωμένους.

Είναι προφανές λοιπόν πως μετά τον εμβολιασμό προσωπικού και ηλικιωμένων κάποιος παρέβη τους κανόνες αισθανόμενος «άτρωτος». Εκεί εντοπίζεται το λάθος. Μάλιστα η διοίκηση της μονάδας επισημαίνει στη Ζούγκλα πως όλο το προσωπικό καθώς και οι ηλικιωμένοι που ζουν σε αυτήν υποβλήθηκαν από το καλοκαίρι και μετά και κατά περιόδους σε τεστ χωρίς να εντοπιστεί κάποιο κρούσμα.

Σύμφωνα τώρα με πηγές από τον ΕΟΔΥ επιβλήθηκε συστηματική παρακολούθηση της κλινικής εικόνας των ηλικιωμένων και τις αμέσως προσεχείς ημέρες  και μόλις διαμορφωθεί καθαρή επιδημιολογική εκτίμηση θα αποφασιστεί το τι θα πρέπει να γίνει ως προς την επόμενη δόση του εμβολίου. Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση περί αυτού.

 

Πηγή - πληροφορίες : https://www.zougla.gr

 Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ