ΕΙΘΕΛ: ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΥΔΩΣ ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΓΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Με αφορμή δημοσιεύματα βασιζόμενα σε ανακοίνωση  εταιρίας εισαγωγής τεστ , που αφήνουν υπονοούμενα για  την μη  καλή ανάγνωση ή λήψη των τεστ αντίγονου που βρέθηκαν  ψευδώς θετικά στο ιατρείο Λειψών, αναφέροντας σαφώς ότι δεν έγιναν από εξειδικευμένο προσωπικό παραθέτουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν .

Σε τακτικό έλεγχο για την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού στο ιατρείο Λειψών που διενεργούν  καθημερινά οι γιατροί των δομών υγείας της περιοχής μας, στην προσπάθεια έλεγχου της πανδημίας,  βρέθηκαν δέκα ψευδώς θετικά δείγματα ασθενών με αντιγονικά τεστ το ίδιο  και σε έλεγχο που έγινε στο Κ.Υ. Πατμου .

Στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού των ευθυνών, φορτώνοντας αυτές  στα ¨εύκολα¨ κατά την άποψη τους ¨θύματα¨, όπως φαίνεται θεωρούν μερικοί  τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ είναι βλέπετε της μόδας και από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών,  απαντάμε ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Τι εννοούν εξειδικευμένο προσωπικό ; αν εννοούν ότι η λήψη θα έπρεπε να γίνει από  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο νησί δεν υπάρχει τέτοιο κλιμάκιο, όταν ήρθε το κλιμάκιο είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα με αρκετά ψευδώς θετικά. Να σημειώσουμε ότι το κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ  που επισκέφτηκε το νησί δεν είχε γιατρό στην σύνθεση του.

Η γιατρός που πηρέ  τα δείγματα , να τονίσουμε ότι υπηρετούσε με μετακίνηση από την θέση της που είναι στο Νοσοκομείο Λερού καλύπτοντας  την έλλειψη γιατρού στο ιατρείο Λειψών, δεν είναι η πρώτη φορά που εκτελεί αυτή την ιατρική πράξη.

Σε δοκιμή παρουσία και του Δήμαρχου των ιδίων τεστ από την ιδία παρτίδα που χορηγηθήκαν από την Περιφέρεια , είχαμε και στο Κέντρο Υγείας Πάτμου   παρόμοιο  αποτελέσματα σε ποσοστό των  ψευδώς θετικών. Το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάτμου έχει μεγάλη εμπειρία στην λήψη και ανάγνωση των αποτελεσμάτων και από το γεγονός της έξαρσης της επιδημίας προ μηνός περίπου στο νησί και την λήψη πολλών εκατοντάδων  δειγμάτων υλικού και την εμπειρία να διενεργούν μοριακή ανάλυση για την ανεύρεση του Sars-Cov-2 και την διάγνωση της νόσου covid . Τονίζουμε ότι παρά τις αιτήσεις μας σε επίπεδο υπουργείου αλλά και στην περιφέρεια,  στο νησί της Πάτμου όπως βέβαια και στην Λέρο δεν λειτουργούν κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ.

Η λήψη και η υπόλοιπη διαδικασία έγινε με βάση της γραπτές οδηγίες αναγραφόμενες στο έντυπο φύλο οδηγιών της εταιρίας παράγωγης.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αφήνει υπόνοιες για την επιστημονική επάρκεια και την κλινική ικανότητα των γιατρών που υπηρετούν στις δομές υγείας μας, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια ή κυνηγώντας το κέρδος .

Περιμένουμε την παρέμβαση- απάντηση  του υπουργείου υγείας και της κυβέρνησης ως προς τα γραφόμενα στην ανακοίνωση της εταιρίας εισαγωγής των τεστ , που στην ουσία αμφισβητεί την ικανότητα των γιατρών δημοσίου συστήματος υγείας για απλούς ιατρικούς χειρισμούς , ενώ από την άλλη θεωρεί εξειδικευμένο προσωπικό υπαλλήλους που δεν έχουν πτυχίο ιατρικής η άλλο σχετικό.

Εμείς βεβαία είμαστε χαρούμενοι που τελικά δεν υπήρξαν κρούσματα στο νησί των Λειψών  και με δική μας παρέμβαση ξεκαθάρισε το τοπίο των αρχικών πολλαπλών θετικών τεστ που μας είχε προβληματίσει για 48 ώρες .

Τέλος προτείνουμε την παρέμβαση της εταιρίας και την αποστολή εκπροσώπου ειδικού στην λειτουργία  των τεστ για να διευκρινιστεί πλήρως το γεγονός και αποφυγή παρόμοιων στο μέλλον .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ    

Η ΤΑΜΙΑΣ          

Η Ε.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ-Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ &ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

ΛΕΡΟΣ 17/1/2021

Α.Π:01/2021

 

Πηγή - πληροφορίες : http://aegeanews.gr/news/en-dodekaniso/371407/eithel-anakoinosi-apantisi-gia-psevdos-thetika-test-antigonon


 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ